Tomaatjes gevuld met garnalen uit hete olie

    Tomaatjes gevuld met garnalen uit hete olie

    Voeg toe aan favorieten!
    35min


    Maak dit als eerste!

    Een lekker pittig hapje of tussendoortje, dit recept is zeer geschikt voor een buffet. De hoeveelheden die staan aangegeven is genoeg voor 60 hapjes.

    Ingrediënten
    Opbrengst: 60 hapjes

    • 100 ml olijfolie
    • 3 Spaanse pepers, in stukjes
    • 2 teentjes knoflook, fijngesneden
    • 2 bosuien, in stukjes
    • 750 gr kleine Noorse garnalen
    • 30 tomaatjes
    • 1 doosje alfalfa
    • 1 bosje peterselie
    • 2 citroenen
    • 1 potje kappertjes

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 20min  ›  Klaar in:35min 

    1. De olie op temperatuur brengen en met gesneden peper, knoflook en bosui toevoegen en gedurende 15 minuten laten pruttelen op een klein pitje. De olie door een zeef halen en weer in een pan doen. Weer op temperatuur brengen en de garnalen toevoegen. Gedurende 3 minuten laten pruttelen dan laten afkoelen.
    2. Was de tomaatjes, snijd ze door midden en haal de kern eruit. Dep ze vervolgens droog, strijk ze vervolgens aan de binnenkant in met wat van het oliemengsel; laat de overtollige olie eruit lopen en doe er wat alfalfa in. Snijd van de peterselie kleine roosjes en van de citroenen kleine partjes.
    3. Voor gebruik het geheel weer opwarmen door een zeef halen en de garnalen in de tomaatjes scheppen en er een stukje citroen, een kappertje en een roosje peterselie opleggen.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren