Inloggen Aanmelden

Braziliaanse worteltaart met chocoladeglazuur

3beoordelingen
27keer bewaard
55min


23 personen hebben dit gemaakt

Hoe makkelijk kan het zijn om worteltaart te maken? Je hoeft niks te raspen, alles wordt gepureerd in een blender of keukenmachine. Je hoeft het glazuur niet te maken, maar probeer het, het is heerlijk! Bekijk ook de video van dit recept.

Nina

Ingrediënten
Porties: 8 

  • 250 ml plantaardige olie (bijv. zonnebloemolie)
  • 400 gr suiker
  • 4 grote eieren
  • 3 middelgrote wortels, geschild en gesneden
  • 300 gr bloem
  • 1 eetlepel bakpoeder
  • Chocoladeglazuur
  • 250 ml melk
  • 1 eetlepel boter
  • 2 eetlepels honing
  • 100 gr chocolade (om mee te koken)

Bereidingswijze
Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 40min  ›  Klaar in:55min 

    Wortelcake:

  1. Verwarm de oven voor op 180°C. Vet een cakevorm van 20x30 cm in en bestrooi licht met bloem.
  2. Meng de olie, suiker, eieren en wortels in een blender of keukenmachine. Pureer tot een glad mengsel.
  3. Schenk het wortelmengsel in een kom en voeg hier door een zeeg de bloem en bakpoeder bij. Meng goed door met een houten lepel. Schenk het beslag in de ingevette vorm.
  4. Bak 40 minuten in de voorverwarmde oven. Laat afkoelen, haal de cake uit de vorm en besmeer met chocoladeglazuur
  5. Chocoladeglazuur:

  6. Breng alle ingrediënten voor het glazuur aan de kook op middelhoog vuur, onder voortdurend roeren. Zet het vuur lager en laat nog 5 minuten zachtjes koken, tot het mengsel dikker wordt. Laat het glazuur iets afkoelen en schenk het dan over de afgekoelde cake.

Video

Braziliaanse worteltaart
Braziliaanse worteltaart

Vergelijkbare recepten

Beoordelingen (3)

wilmaaanzee
2

Heel leuk om te maken. Maar de smaak was niet helemaal je van het. Mijn gevoel zegt, dat er teveel olie in zat. Ik heb er ook 50 gr minder suiker in gedaan, had ik misschien niet moeten doen - 21 mrt 2014

Skoebidoe
van
2

Schitterend van smaak en super eenvoudig te maken! - 09 jun 2013

DebbieV
van
0

Lekker. De ingrediënten volgens recept gebruikt, maar de oven als een reguliere cake: +/- 55-60 minuten op 155 graden. In een tulband. Ik had wat beslag over en die heb ik in cupcake vormpjes 20 minuten mee gebakken. Deze waren ook een succes (zonder chocolade glazuur). - 06 jun 2015

Jouw beoordeling

Waardeer met sterren

Meer collecties

Wortel
Wortel (202)