Geroosterde pastinaak

    Geroosterde pastinaak

    14keer bewaard
    45min


    54 personen hebben dit gemaakt

    Pastinaak wordt gemengd met olijfolie en honing en dan geroosterd tot ze knapperig zijn aan de buitenkant, en zoet en zacht aan de binnenkant. De pastinaak wordt geserveerd met verse munt en salie. Serveer als een bijgerecht. Bekijk ook de video van dit recept!

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 4 pastinaken, geschild en in grote sticks gesneden
    • 1 eetlepel olijfolie
    • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
    • 1 eetlepel honing
    • 3/4 theelepel zeezout
    • versgemalen zwarte peper naar smaak
    • 1 eetlepel gehakte verse munt
    • 1 eetlepel gehakte verse salie

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 30min  ›  Klaar in:45min 

    1. Verwarm de oven voor op 230°C.
    2. Leg de pastinaak in een mengkom en meng met de olijfolie. Voeg knoflook, honing, zout en peper naar smaak toe. Roer om tot de pastinaak goed is bedekt en verspreid dan over een bakplaat.
    3. Bak ongeveer 30 minuten in de voorverwarmde oven, tot de pastinaak gaar is. Doe ze in een mengkom en meng met de munt en salie.

    Video

    Geroosterde pastinaak
    Geroosterde pastinaak

    Recent bekeken

    Beoordelingen (2)

    PaulienScholten
    0

    Echt lekker hoor, in de oven met een beetje olijfolie er overheen en italiaanse kruiden! - 09 jan 2016

    Marjel
    van
    0

    Vaak doe ik er ook een paar wortels bij. Erg lekker. Salie had ik niet, dus die heb ik weggelaten. - 08 jan 2014

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren