Geroosterde pastinaak

  • 1beoordeling
  • 8keer bewaard
  • 45min

Pastinaak wordt gemengd met olijfolie en honing en dan geroosterd tot ze knapperig zijn aan de buitenkant, en zoet en zacht aan de binnenkant. De pastinaak wordt geserveerd met verse munt en salie. Serveer als een bijgerecht. Bekijk ook de video van dit recept!

M.Fede

Ingrediënten

Porties: 4 

  • 4 pastinaken, geschild en in grote sticks gesneden
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 eetlepel honing
  • 3/4 theelepel zeezout
  • versgemalen zwarte peper naar smaak
  • 1 eetlepel gehakte verse munt
  • 1 eetlepel gehakte verse salie

Bereidingswijze

Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 30min  ›  Klaar in:45min 

  1. Verwarm de oven voor op 230°C.
  2. Leg de pastinaak in een mengkom en meng met de olijfolie. Voeg knoflook, honing, zout en peper naar smaak toe. Roer om tot de pastinaak goed is bedekt en verspreid dan over een bakplaat.
  3. Bak ongeveer 30 minuten in de voorverwarmde oven, tot de pastinaak gaar is. Doe ze in een mengkom en meng met de munt en salie.

Video

Geroosterde pastinaak

Geroosterde pastinaak

Vergelijkbare recepten

Beoordelingen (1)

Marjel
van
0

Vaak doe ik er ook een paar wortels bij. Erg lekker. Salie had ik niet, dus die heb ik weggelaten. - 08 jan 2014

Jouw beoordeling

Waardeer met sterren

Meer collecties