Pittige tonijnrol (sushi)

    Pittige tonijnrol (sushi)

    8keer bewaard
    30min


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Zelfs als je nog nooit zelf sushi hebt gemaakt, is dit een eenvoudig recept om zelf thuis sushi rollen met tonijn te maken. Je kunt de hoeveelheid chilisaus aanpassen. Bekijk ook de video van dit recept!

    Ingrediënten
    Opbrengst: 4 tonijnrollen

    • 4 velletjes nori (gedroogd zeewier)
    • 225 gr tonijn van sashimi kwaliteit, fijngehakt
    • 2 lente-uitjes
    • 4 eetlepels mayonaise
    • 1 eetlepel pittige chilisaus
    • 500 gr gekookte sushirijst
    • 1 eetlepel sesamzaadjes

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 30min  ›  Klaar in:30min 

    1. Snij het onderste kwart van elk nori vel. Bewaar deze stukjes zeewier voor iets anders.
    2. Meng de gehakte tonijn, lente-ui, mayo en chilisaus.
    3. Leg 1 nori velletje in het midden van een bamboe matje. Maak je handen nat. Verdeel met je handen een dun laagje rijst over het nori blaadje en druk het aan tot een dunne laag, maar hou 1 tot 2 cm vrij aan de onderkant van het nori blaadje. Bestrooi met sesamzaadjes. Leg 1/4 van het tonijnmengsel in een lijn midden op de rijst, ongeveer 1/3 van de bovenkant weg.
    4. Maak de onderkant van het velletje nat. Met behulp van de bamboe mat, rol je de nori stevig om de vulling. Herhaal met de resterende ingrediënten.
    5. Snij de rollen in stukken van 2,5 cm, gebruik hiervoor een nat gemaakt mes. Serveer direct, of bewaar in de koelkast.

    Video

    Pittige tonijnrol
    Pittige tonijnrol

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren