Hert met amandel-espresso crunch en waterkersolie

  Een licht en bijzonder smaakvol gerecht uit de Delicious. De waterkersolie is verrassend fris en pittig en door de groentepuree is het geheel smaakvol, licht en gezond.

  EatCookLove

  Zuid-Holland, Nederland
  1 persoon heeft dit gemaakt

  Ingrediënten

  • hertenbiefstuk
  • olijfolie (50 ml)
  • Een biologische sinaasappel
  • 30 gram geschaafde amandelen
  • 2 tl gemalen espresso koffie
  • 75 gram waterkers
  • 2 el boter

  Voeg toe aan boodschappenlijst
  Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
  Bekijk boodschappenlijst

  Bereidingswijze

  1. (1/2 dag van tevoren): verwijder de grove stelen van de waterkers en pureer met een staafmixer o.i.d. ongeveer de helft van de waterkers met de olijfolie tot een gladde olie. Breng dit op smaak met zout, een peperige smaak heeft de waterkers van zichzelf. Rasp ongeveer 2 tl van de sinaasappelschil en roel dit door de olie heen.
  2. Rooster de amandelen in een droge koekenpan goudbruin en krokant, laat ze vervolgens afkoelen op een bord en verkruimel ze wat met je vingers. Roer vervolgens de gemalen koffie door de amandelen heen en breng op smaak met peper. Als je dit langer van tevoren maakt even afgesloten bewaren om te zorgen dat het krokant blijft.
  3. Dep het vlees droog met keukenpapier en bestrooit het met zout en peper. Bak het vlees aan één kant in een hete pan met wat boter in ongeveer 3 minuten goudbruin en bak het vervolgens ook nog ca 2 minuten aan de andere kant, dit hangt uiteraard af van de dikte van het stuk vlees, maar het mag absoluut rosé zijn. Laat het vlees na het bakken even rusten in een stukje folie. Bestrooi het vlees vervolgens met de amandelcrunch en sprenkel de waterkersolie er rijkelijk omheen.
  4. De resterende waterkers leg je erbovenop.

  Tip

  Wij hebben het gerecht gemaakt samen met doperwtenpuree, dit recept kun je als je dat wilt weten vinden op www.eatcooklove.nl

  Bekijk dit op mijn blog

  http://www.eatcooklove.nl

  Recent bekeken

  Beoordelingen en waarderingen
  Waarderingen op alle internationale sites:
  (0)

  Beoordelingen in het Nederlands (0)

  User's IP: 54.81.78.135