Wildsoep met paddenstoelen en Croute
1 / 1 Foto van:  EatCookLove
Blader

Wildsoep met paddenstoelen en Croute

Een wederom heerlijk en mooi uitziend recept uit de Delicious.

EatCookLove Zuid-Holland, Nederland

Ingrediënten

  • 25 gr porcini (gedroogd eekhoorntjesbrood, te koop bij supermarkt)
  • 1 uit/2 sjalotjes
  • paddenstoelen (ik gebruik shii take, oesterzwammen, pieds de mouton, katanjechampignons)
  • knoflook
  • thijm
  • wildfond
  • soya saus
  • bos/lente-ui
  • bladerdeeg
  • ei om bladerdeeg mee in te smeren

Bereidingswijze

  1. De porcini moet ongeveer 15 minuten in 300 ml lauw water worden geweekt.
  2. Vervolgens verhit je wat olijfolie in een pan, waar later ook het vocht voor de soep bij kan. Hierin fruit je de sjalot/ui en de knoflook in aan, een minuut of drie. Na deze drie minuten bak je ook de paddestoelen even mee die je in kleinere stukken hebt gesneden.
  3. Als dit 2-3 minuten heeft meegebakken voeg je de porcini mét het gezeefde weekvocht toe, samen met de wildfond (de ijverigen kunnen dit uiteraard ook zelf maken) en de tijmblaadjes. Dit moet een minuut of vijf koken en op smaak gebracht worden met peper en donkere sojasaus.
  4. Verwarm eerst de oven voor op 180 graden waarna je vier ovenbestendige soepkommen vult met de bovenstaande soep. Bovenop de soep strooi je wat verse lente-ui. Vervolgens neem je de velletje bladerdeeg op het keukenblad en rol je die een klein beetje uit.. (beetje bloem op je werkblad vooraf is handig). De vellen bladerdeeg leg je over de randen van de soepkommen heen en deze druk je vervolgens goed vast. Het deeg kun je vervolgens bestrijken met wat ei alvorens je de kommen in de oven zet. Na zo’n 25 minuten kun je ze met nog een takje peterselie erbovenop serveren..

Tip

Kijk voor meer recepten op www.eatcooklove.nl

Bekijk dit op mijn blog

Kijk voor meer recepten op de blog

Meer recepten

Beoordelingen (0)

Jouw beoordeling

Waardeer met sterren
Wat vond je van het recept?