Gemarineerde speklapjes

    Gemarineerde speklapjes

    Voeg toe aan favorieten!
    1uur20min


    Maak dit als eerste!

    Een feestelijk gerecht, zeer geschikt voor een buffet. Dit recept is genoeg voor 65 personen.

    Ingrediënten
    Porties: 65 

    • 25 speklapjes
    • 20 ml sambal
    • 100 ml olie
    • 1 citroen, uitgeperst
    • 50 ml witte wijn
    • 5 gr suiker

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 5min  ›  Bereiding: 15min  ›  Extra tijd: 1uur marineren  ›  Klaar in:1uur20min 

    1. Marinade maken van sambal, ketjap, olie, citroen, witte wijn en suiker. Van de speklapjes de grotere randen vet afsnijden, in drie stukjes snijden en in de marinade zetten en dan een uur laten intrekken.
    2. De speklapjes in pan met boter en olie snel doorbraden en in een grote pan leggen. Vlak voor gebruik de pan boven op een pan met kokend water zetten en speklapjes verwarmen.
    3. Om te serveren schep je ze op een mooie serveerschaal.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren