Pasta met pittige garnalen

Een zoetzuur, pittig garnalen gerecht. Je kunt de sauzen van te voren maken en in de koelkast bewaren tot je klaar bent om te koken.

LIEBELUNE

Ingrediënten

Porties: 4 

  • 4 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 sjalot, fijngehakt
  • 1 eetl fijngehakte gemberwortel
  • 3 eetl olijfolie
  • 1 groene paprika, ontzaad en gehakt
  • 1 middelgrote tomaat - gepeld, ontzaad en gehakt
  • 2 theel currypoeder
  • 1/2 theel hele piment
  • 100ml kippenbouillon
  • 4 eetl Grand Marnier
  • 2 eetl sojasaus
  • 1 eetl donkerbruine basterdsuiker
  • 2 theel maizena
  • 2 theel sambal
  • 1/2 (500g) pak fusilli pasta
  • 675g verse grote garnalen - gepeld en schoongemaakt
  • handvol gehakte verse koriander

Bereidingswijze

Voorbereiding: 40min  ›  Bereiding: 20min  ›  Klaar in:1uur 

  1. Doe de knoflook, sjalot, gember en olie in een kommetje. Doe de groene paprika, tomaat, currypoeder, piment, kipbouillon, Grand Marnier, sojasaus, bruine suiker, maizena en sambal in een andere kom. Dek af en bewaar beide kommetjes tot gebruik in de koelkast.
  2. Kook pasta volgens aanwijzing op het pak; giet af.
  3. Verhit een grote diepe pan over hoog vuur. Voeg knoflook-olie mengsel toe wanneer de pan heet is. Sauteer tot knoflook begint te bakken, maar nog niet bruin is. Roer de tomaten en giet ze onmiddelijk in de pan. Breng aan de kook en kook tot het mengsel begint in te koken, ongeveer 3 min.
  4. Roer de garnalen erdoor en schep ze om totdat ze roze zijn, ongeveer 2 min. Voeg onmiddelijk de gekookte pasta toe. Schep door elkaar totdat alles goed vermengd en geheel verhit is. Proef en pas eventueel smaak aan, vooral het zout.
  5. Schep op een verwarmde dienbord en bestrooi met koriander. Dien direct op.

Vergelijkbare recepten

Beoordelingen (0)

Jouw beoordeling

Waardeer met sterren

Meer collecties