Kabeljauw tandoori

    Kabeljauw tandoori

    1keer bewaard
    50min


    Maak dit als eerste!

    Een lekker visgerecht met een Indiaas tintje, kabeljauwfilet met tandoori paste, garnalen en tomaten, gegratineerd met kaas. Een heerlijke ovenschotel.

    Ingrediënten
    Porties: 8 

    • 2 kg kabeljauwfilet
    • 1 pot tandoori paste
    • 1 ui
    • 250 gr Hollandse garnalen
    • 2 eetlepels citroensap
    • peper en zout, naar smaak
    • 500 gr tomaten
    • 1/2 fles witte wijn
    • 400 gr geraspte belegen kaas
    • 1 pakje paneermeel
    • 100 gr boter
    • 1 citroen, in plakjes

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 35min  ›  Klaar in:50min 

    1. Verwarm de oven voor op 225 graden. Vet een ovenschaal in met boter.
    2. Bestrijk de kabeljauwfilet met de tandoori pasta en leg deze op de bodem van de ovenschaal (als dat nodig is deze eerste in stukken snijden). Snipper de ui fijn en strooi de ui over de kabeljauwfilet en strooi daar ook de garnalen over. Sprenkel het citroensap erover. Strooi er dan peper en zout over.
    3. Was de tomaten en snijd ze in plakjes en leg de plakjes boven op de kabeljauw. Voeg nu langs een van de kanten de witte wijn toe en wacht tot deze geheel verdeeld is. Zorg dat de wijn minstens een centimeter onder de rand blijft. Voeg dan de geraspte kaas toe en strooi er paneermeel overheen. Voeg daar nog wat peper en zout aan toe. Leg kleine reepjes boter bovenop.
    4. Zet de schaal 35 minuten in de voorverwarmde oven. Neem de schaal uit de oven. Snijd een citroen in plakjes en leg deze boven op het gerecht.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren