Kernhemse kaassalade met mais en paprika

    Kernhemse kaassalade met mais en paprika

    Voeg toe aan favorieten!
    1uur15min


    Maak dit als eerste!

    Een heerlijke frisse salade met mais, paprika en kaas. Geschikt voor een buffet, dit recept is voldoende voor 65 personen.

    Ingrediënten
    Porties: 65 

    • 2 rode paprika's
    • 6 blikjes maiskorrels
    • 350 gr Kernhemse kaas
    • 3 eetlepels kruidenazijn
    • 2 eetlepels grove mosterd
    • peper en zout
    • 10 eetlepels olijfolie
    • 2 eetlepels fijngehakte peterselie
    • 2 eetlepels bieslook
    • 1 theelepel verse tijm

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Extra tijd: 1uur rusten  ›  Klaar in:1uur15min 

    1. De paprika schoonmaken en er 8 tot tien mooie ringen van maken. De rest in kleine stukjes snijden. De stukjes in een zeef doen en er kokend water over heen schenken. Daarna uit laten lekken en afkoelen. In een vergiet de maïskorrels goed laten uitlekken. De korstjes van de Kernhemse kaas snijden en de kaas in kleine blokjes snijden. In een schaal de azijn, mosterd, peper en zout door elkaar roeren. De olie er door heen kloppen. De peterselie, bieslook en tijm er door heen roeren. De maïs, kaas en paprikastukjes erdoor scheppen. Minstens een uur laten staan, zodat de smaken goed kunnen intrekken.
    2. Vlak voor gebruik de salade nogmaals doorscheppen en op een platte schaal scheppen. Garneren met de paprikaringen en enkele toefjes peterselie.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren