Kipsalade met spinazie

    Kipsalade met spinazie

    Voeg toe aan favorieten!
    1uur35min


    Maak dit als eerste!

    Een heerlijke salade met koude kip en spinazie, op smaak gebracht met een kruidige dressing. Geschikt voor een buffet, dit recept is voldoende voor 65 personen.

    Ingrediënten
    Porties: 65 

    • 1,5 kg kipfilet
    • 500 gr spinazie
    • 10 eetlepels fijngehakte peterselie
    • 3 eetlepels fijngehakte kervel
    • 3 eetlepels fijngehakte bieslook
    • 2 eetlepels fijngehakte dille
    • 8 eetlepels mayonaise
    • peper en zout
    • 2 citroenen
    • 2 takjes dille

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 20min  ›  Extra tijd: 1uur in de koelkast  ›  Klaar in:1uur35min 

    1. Kook de kipfilet en laat deze afkoelen. Snijd de kip in mooie stukje.
    2. De spinazie wassen en uitzoeken; eventueel de steeltjes verwijderen. Van de spinazie 3/5 apart houden. De rest van de spinazie in ruim kokend water 30 seconden blancheren. De spinazie in een vergiet met koud water afspoelen en uit laten lekken. Het vocht goed uit de geblancheerde spinazie drukken en fijnhakken.
    3. In een kom de fijngehakte spinazie en kruiden door de mayonaise roeren. Naar smaak peper en zout toevoegen. De stukjes kip door de mayonaise mengen. Op een koele plaats minstens een uur in laten trekken.
    4. Vlak voor serveren op een platte schaal de rauwe spinazie blaadjes rangschikken. De kip met mayonaise erover verdelen. De citroenen in dunne plakjes snijden en langs de rand leggen. Garneren met de takjes dille.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren