Maissoep (65 personen)

    Maissoep (65 personen)

    Voeg toe aan favorieten!
    1uur5min


    Maak dit als eerste!

    Een smakelijke soep, met mais, paprika's, tomaten, spekreepjes en natuurlijk mogen de soepballetjes niet ontbreken. Dit gerecht is geschikt voor een buffet en voldoende voor 65 personen.

    Ingrediënten
    Porties: 65 

    • 1 kg gele paprika's
    • 1,5 kg tomaten
    • 8 blikjes maiskorrels
    • 1 pakje kruidenbouillonblokjes
    • peper en zout
    • ketjap
    • 500 gr spekreepjes
    • 1 kg gekruid rundergehakt of kant en klare soepballetjes
    • peterselie

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 45min  ›  Klaar in:1uur5min 

    1. De paprika’s en tomaten in grote stukken snijden en opzetten in pan met water. Goed laten doorkoken en dan met behulp van staafmixer pureren. Dan de blikjes maïs er door heen mengen en het geheel nog vijf minuten laten koken. Dan weer met staafmixer pureren. Geheel op smaak brengen met bouillon blokjes, ketjap, peper en zout.
    2. De spekreepjes in een pan of in een hete luchtoven braden. Het vet weglaten lopen en daarna laten afkoelen Van het gehakt kleine balletjes draaien en in een pan met water koken. Nadat ze klaar zijn het water afgieten en de balletjes laten afkoelen.
    3. Voor het serveren de balletjes en de spekreepjes in de soep doen en deze al roerend doorwarmen. Vlak voor serveren nog wat peterselie over de soep strooien.

    Alternatief

    Voor het serveren wat slagroom met wat kruiden, peper en zout erdoor op het soepbord scheppen en een klein scheutje cognac toevoegen. Daar dan de soep overgieten.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren