Kleine kipsaté

    1 uur 40 minuten

    Tijdens een buffet mogen kip saté stokjes natuurlijk niet ontbreken. Dit recept is voldoende voor 65 personen.


    Maak dit als eerste!

    Ingrediënten
    Porties: 65 

    • 1200 gr kipfilet
    • 100 satéstokjes
    • 50 ml sambal
    • 200 ml ketjap
    • 100 ml olie
    • 1 citroen, uitgeperst
    • 400 ml witte wijn
    • 5 eetlepels suiker
    • 3 zakjes satésaus

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 30min  ›  Bereiding: 10min  ›  Extra tijd: 1uur marineren  ›  Klaar in:1uur40min 

    1. Kipfilet in kleine blokje snijden en aan prikkers rijgen. Van sambal, ketjap, olie, citroen, witte wijn en suiker een marinade maken. Daarin de stokjes plaatsen en een uur laten marineren. Dan de stokjes uit marinade halen en in een kom bewaren.
    2. Vlak voor gebruik de satésaus volgens aanwijzingen op verpakking klaarmaken. De kleine stokjes gedurende een minuut in olie braden.
    Bekijk alle 12 recepten

    Recent bekeken

    Beoordelingen en waarderingen
    Waarderingen op alle internationale sites:
    (0)

    Beoordelingen in het Nederlands (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren
    Bekijk alle 5 collecties