Gevulde varkensrollade

Deze zelfgemaakte rollade van varkensfilet wordt gevuld met spek, sjalot, verse peterselie en cranberry's.

Nanda Groningen, Nederland

Ingrediënten

Opbrengst: 4 -6 porties

  • 1 kilo varkensfilet (één stuk)
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 1 eetlepel azijn
  • Scheutje worcestersaus
  • Peper en zout
  • 50 gram spek, fijngesneden
  • 1 sjalot, fijngesnipperd
  • 1 teentje knoflook, fijngesneden
  • Gemberpoeder
  • Kaneel
  • Nootmuskaat
  • Handvol verse peterselie, fijngehakt
  • 50 gram gedroogde cranberry's
  • Keukentouw
  • 25 gram boter

Bereidingswijze

Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 1uur  ›  Extra tijd: 1uur marineren  ›  Klaar in:2uur20min 

  1. Snij het stuk varkensfilet op 1/3 van onderen in de lengte in tot bijna het einde. Snij vanaf waar je bent gebleven het dikke stuk varkensfilet halverwege verder in, tot je uiteindelijk een langwerpige lap vlees hebt.
  2. Meng olijfolie, azijn, worcestersaus en wat peper en zout en laat het vlees hierin ongeveer 1 uur marineren.
  3. Bak ondertussen het spek uit in een koekenpan. Haal het uit de pan en laat op keukenpapier uitlekken. Haal het vet uit de pan. Verhit 1 eetlepel olijfolie in de pan en bak hierin de knoflook en sjalot tot de sjalot zacht is. Voeg ook het spek weer toe en breng op smaak met gember, kaneel en een klein beetje nootmuskaat. Voeg nu ook de gehakte peterselie toe en de gedroogde cranberry's. Meng door en laat vervolgens het mengsel afkoelen.
  4. Haal het vlees uit de marinade en leg op een snijplank. Verdeel de vulling over het vlees, maar houd een klein stukje van de randjes vrij.
  5. Rol het vlees nu stevig op, vanaf de korte kant. Gebruik 3 of 4 stukjes touw om het vlees goed samen te binden.
  6. Verwarm de oven voor op 200 graden C.
  7. Smelt de boter in een braadpan en braad hierin kort de rollade aan alle kanten bruin aan. Leg het vlees vervolgens in een ingevette ovenschaal en verdeel eventueel nog wat blokjes boter over het vlees.
  8. Braad het vlees in de voorverwarmde oven in ongeveer 1 uur gaar. Check met een thermometer; als het vlees van binnen 75 graden C is, is het klaar.
  9. Knip de touwtjes van het vlees. Snij het vlees in dikke plakken, zodat het niet uit elkaar valt.

Vergelijkbare recepten

Beoordelingen (0)

Jouw beoordeling

Waardeer met sterren

Meer collecties