Zelfgemaakte mascarpone

    Zelfgemaakte mascarpone

    3keer bewaard
    25min


    6 personen hebben dit gemaakt

    Zelf romige mascarpone kaas maken is heel eenvoudig. Gebruik het in je favoriete Italiaanse recepten, of serveer het op toast, met jam. Bekijk ook de video van dit recept!

    Ingrediënten
    Opbrengst: 225 gr mascarpone

    • 1 liter slagroom
    • 1/8 theelepel wijnsteenzuur

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 15min  ›  Klaar in:25min 

    1. Zet een kom op een pan met kokend water en verwarm de slagroom in de kom tot 85°C. Gebruik een thermometer voor het beste resultaat. Voeg 1/8 theelepel wijnsteenzuur toe. Blijf 5 minuten roeren, tot het mengsel dikker wordt en er kleine klontjes ontstaan. Als je geen klontjes ziet, kun je een klein beetje meer wijnsteenzuur toevoegen en nogmaals 5 minuten roeren. Voeg niet teveel wijnsteenzuur tegelijk toe, anders wordt je kaas te korrelig.
    2. Bedek een zeef met kaasdoek. Schep met een schuimspaan de kaasklontjes uit de kom in de zeeg. Vouw de kaasdoek over de klontjes en laat 1 uur op kamertemperatuur uitlekken.
    3. Je kunt het gelijk eten, of maximaal 2 weken in de koelkast bewaren in een afgesloten bakje.

    Video

    Mascarpone
    Mascarpone

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren