Makkelijke misosoep

    Makkelijke misosoep

    4keer bewaard
    20min


    3 personen hebben dit gemaakt

    Het is heel eenvoudig om zelf Japanse misosoep te maken. Perfect als voorgerecht of een lichte lunch. Bekijk ook de video van dit recept!

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 2 theelepels dashi korrels
    • 2 lente-uitjes, diagonaal gesneden
    • 3 eetlepels miso pasta
    • 1 eetlepel wakame, fijngehakt
    • 100 gr silken (zijden) tofu, in blokjes
    • 1 liter water

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 10min  ›  Klaar in:20min 

    1. Leg de wakame in een fijne zeef. Laat de wakame 10 minuten in koud water weken.
    2. Meng 1 liter water en de dashi korrels op middelhoog vuur. Breng aan de kook en voeg dan de miso pasta toe. Roer met een garde door tot het opgeslost is. Voeg wakame toe en laat 3 minuten zachtjes koken.
    3. Verdeel de blokjes tofu over 4 kommen. Schep de misosoep erin, en bestrooi dan met lente-ui. Eet smakelijk!

    Video

    misosoep
    misosoep

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren