Makkelijke misosoep

Makkelijke misosoep

4keer bewaard
20min


2 personen hebben dit gemaakt

Het is heel eenvoudig om zelf Japanse misosoep te maken. Perfect als voorgerecht of een lichte lunch. Bekijk ook de video van dit recept!

Jackie

Ingrediënten
Porties: 4 

  • 2 theelepels dashi korrels
  • 2 lente-uitjes, diagonaal gesneden
  • 3 eetlepels miso pasta
  • 1 eetlepel wakame, fijngehakt
  • 100 gr silken (zijden) tofu, in blokjes
  • 1 liter water

Voeg toe aan boodschappenlijst
Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
Bekijk boodschappenlijst

Bereidingswijze
Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 10min  ›  Klaar in:20min 

  1. Leg de wakame in een fijne zeef. Laat de wakame 10 minuten in koud water weken.
  2. Meng 1 liter water en de dashi korrels op middelhoog vuur. Breng aan de kook en voeg dan de miso pasta toe. Roer met een garde door tot het opgeslost is. Voeg wakame toe en laat 3 minuten zachtjes koken.
  3. Verdeel de blokjes tofu over 4 kommen. Schep de misosoep erin, en bestrooi dan met lente-ui. Eet smakelijk!

Video

misosoep
misosoep

Recent bekeken

Beoordelingen (0)

Jouw beoordeling

Waardeer met sterren