Pan tomaca (Spaans tomatenbrood)

    Pan tomaca (Spaans tomatenbrood)

    6keer bewaard
    5min


    3 personen hebben dit gemaakt

    Pan tomaca is een typisch ontbijtgerecht uit Spanje. En het is erg gemakkelijk om te maken! Als je het niet ziet zitten als ontbijt, je kunt het ook heel goed als voorgerecht of hapje serveren. Bekijk ook de video, onderaan dit recept.

    Ingrediënten
    Porties: 1 

    • 1 grote tomaat
    • 2 plakjes stevig (knapperig) brood
    • 1 teentje knoflook, gehalveerd
    • olijfolie om mee te besprenkelen
    • zout, naar smaak

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 5min  ›  Klaar in:5min 

    1. Hak de tomaat grof en pureer het in een keukenmachine of blender tot een glad geheel.
    2. Rooster het brood tot het bruin is. Wrijf de plakjes brood in met knoflook (dit is makkelijker om te doen als je het schilletje er aan laat).
    3. Bedek de toast met tomatenpuree. Besprenkel met olijfolie en bestrooi met zout. Eet smakelijk!

    Video

    Pan tomaca (Spaans tomatenbrood)
    Pan tomaca (Spaans tomatenbrood)

    Recent bekeken

    Beoordelingen (1)

    JoanHogendorp
    0

    Te gek, maak het met regelmaat - 21 feb 2016

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren