Inloggen Aanmelden

Pan tomaca (Spaans tomatenbrood)

Pan tomaca is een typisch ontbijtgerecht uit Spanje. En het is erg gemakkelijk om te maken! Als je het niet ziet zitten als ontbijt, je kunt het ook heel goed als voorgerecht of hapje serveren. Bekijk ook de video, onderaan dit recept.

Luis Luna

Ingrediënten
Porties: 1 

  • 1 grote tomaat
  • 2 plakjes stevig (knapperig) brood
  • 1 teentje knoflook, gehalveerd
  • olijfolie om mee te besprenkelen
  • zout, naar smaak

Bereidingswijze
Voorbereiding: 5min  ›  Klaar in:5min 

  1. Hak de tomaat grof en pureer het in een keukenmachine of blender tot een glad geheel.
  2. Rooster het brood tot het bruin is. Wrijf de plakjes brood in met knoflook (dit is makkelijker om te doen als je het schilletje er aan laat).
  3. Bedek de toast met tomatenpuree. Besprenkel met olijfolie en bestrooi met zout. Eet smakelijk!

Video

Pan tomaca (Spaans tomatenbrood)
Pan tomaca (Spaans tomatenbrood)

Vergelijkbare recepten

Beoordelingen (0)

Jouw beoordeling

Waardeer met sterren

Meer collecties