Schuimtaart met rode vruchten

Schuimtaart met rode vruchten

4keer bewaard
2uur50min


11 personen hebben dit gemaakt

Deze schuimtaart is leuk om te bakken op een zondagmiddag bijvoorbeeld, en de vruchten kunnen in het wild geplukt worden. Het smaakt bovendien erg goed. Lekker en simpel.

MrPeanut Fryslân, Nederland

Ingrediënten
Opbrengst: 1 schuimtaart

 • 4 eiwitten
 • 1 eetlepel maizena
 • 175 gram witte basterdsuiker (kan ook minder uiteraard)!
 • 125ml slagroom
 • 250 gram aardbeien
 • 125 gram bosbessen/frambozen/bramen
 • 1 flesje aardbeiensaus
 • Bakpapier of olie

Voeg toe aan boodschappenlijst
Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
Bekijk boodschappenlijst

Bereidingswijze
Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 1uur30min  ›  Extra tijd: 1uur afkoelen  ›  Klaar in:2uur50min 

 1. Verwarm de oven voor op 180°C. Gasovens met 8 standen op stand 3. Gasovens met 10 standen op stand 3-4. Elektrische ovens met 10 standen op stand 6.
 2. Splits de eieren en mix de eiwitten met een handmixer tot deze begint te schuimen. Doe er vervolgens de witte basterdsuiker bij en klop deze op totdat het stijf in de kom blijft zitten als je deze ondersteboven houd. Vervolgens de maizena erbij en nog een laatste keer goed mixen.
 3. Schep het schuim indien mogelijk in een ingevette taartvorm of gewoon los op wat bakpapier, en doe dit in de oven. Verlaag de temperatuur tot 120°C. Gasovens met 8 standen op stand 1. Gasovens met 10 standen op stand 1. Elektrische ovens met 10 standen op stand 2-3. Bak dit anderhalf uur.
 4. Haal ondertussen de kroontjes uit de aardbeien en was de ''rode vruchten'' kort met lauw water en laat dit goed uitlekken. Dan kan de slagroom vast worden geklopt met een handmixer. *zonder suiker* Zet alles in de koeling en wacht tot de schuimtaart klaar is.
 5. Haal de schuimtaart na anderhalf uur bakken uit de oven en laat deze nog minimaal een uur staan. Haal voorzichtig de taartvorm of bakpapier weg. Breng dan de slagroom aan (gebruik een spuitzak voor een mooi resultaat) schenk er wat aarbeiensaus overheen en voeg als laatste de ''rode vruchten'' toe.

Recent bekeken

Beoordelingen (0)

Jouw beoordeling

Waardeer met sterren