Mini charlotte met mango

Dit zijn prachtige mini charlottetaartjes met een vulling van mango en Griekse yoghurt. Ziet er heel feestelijk uit en smaakt ook nog eens heerlijk! Je maakt ze in individuele soufflebakjes van ongeveer 8 cm doorsnee. Ik serveer de taartjes met een bolletje vanilleijs.

Ingrediënten

Porties: 4 

  • 2 blaadjes gelatine
  • 1 mango, geschild, zonder pit en gepureerd
  • 1/2 theelepel kardamompoeder
  • 1 theelepel rasp van de schil van een sinaasappel
  • 1 theelepel honing
  • 75 ml slagroom
  • 1 eetlepel suiker
  • 1 eetlepel Griekse yoghurt
  • 16 lange vingers, gehalveerd
  • 1/2 mango, geschild, zonder pit, in dunne plakjes

Bereidingswijze

Voorbereiding: 35min  ›  Extra tijd: 3uur in de koelkast  ›  Klaar in:3uur35min 

  1. Laat de gelatine in koud water weken.
  2. Zet een steelpannetje op middelhoog vuur en meng hierin de gepureerde mango, kardamom, sinaasappelrasp en honing. Verwarm het geheel tot het bijna kookt. Haal van het vuur en voeg de (uitgeknepen) gelatine toe. Roer goed door tot de gelatine opgelost is.
  3. Klop de slagroom met 1 eetlepel suiker stijf. Klop voorzichtig de Griekse yoghurt erdoor. Voeg ook het mangomengsel toe en roer goed door.
  4. Pak 4 soufflebakjes (doorsnee 8 cm) of theemokken. Bekleed ze met een vel plastic huishoudfolie, zodat je de taartjes straks makkelijk uit het bakje krijgt.
  5. Zet de halve lange vingers rechtop tegen de rand van de bakjes (gesuikerde kant tegen de rand en ronde top boven). Verdeel vervolgens het yoghurt-mangomengsel over de bakjes. Zet de bakjes minimaal 3 uur in de koelkast om op te stijven.
  6. Haal de taartjes voorzichtig uit de bakjes, verwijder het folie en zet ze elk op een bordje. Verdeel de in plakjes gesneden mango over de taartjes en serveer er een bolletje vanilleijs bij.

Vergelijkbare recepten

Beoordelingen (0)

Jouw beoordeling

Waardeer met sterren

Meer collecties

Taart
Taart (473)
Feestdagen
Feestdagen (1241)
Dessert
Dessert (1261)