Stoofvlees uit de magnetron
1 / 1 Foto van:  
Blader

Stoofvlees uit de magnetron

Heel lekker en dit stoofvlees staat veel sneller op tafel omdat je het in de magnetron klaarmaakt. Probeer het maar eens!

me Gelderland, Nederland

Ingrediënten

Porties: 4 

  • 500 gr sukadelappen, in blokjes gesneden
  • 4 eetlepels citroensap
  • 6 eetlepels ketjap manis
  • zout en peper, naar smaak
  • 2 rode uien, fijngeraspt
  • 2 teentjes knoflook, uitgeperst
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 2 theelepels sambal oelek
  • 1 theelepel nootmuskaat
  • 2 theelepels kaneel
  • 1/2 theelepel kruidnagelpoeder
  • 2 theelepels bouillonpoeder
  • 2 laurierblaadjes
  • 1 eetlepel azijn
  • 150 ml water

Bereidingswijze

Voorbereiding: 5min  ›  Bereiding: 40min  ›  Extra tijd: 30min marineren  ›  Klaar in:1uur15min 

  1. Meng citroensap, ketjap, snufje zout en peper samen in een kom en marineer hierin het vlees minstens 30 minuten. Schep het vlees af en toe om.
  2. Rasp de rode ui boven een kom fijn en voeg hieraan de uitgeperste knoflook toe.
  3. Giet de olijfolie in een glazen ovenschaal (met glazen deksel) en verhit de olie 1 minuut op vol vermogen in de magnetron (600-700 Watt).
  4. Voeg voorzichtig het vlees aan de schaal met hete olie toe en schep om. Voeg ook het ui-knoflook mengsel, 150 ml water, sambal, nootmuskaat, kaneel, kruidnagelpoeder, bouillonpoeder, laurierblaadjes en azijn toe. Schep nogmaals goed om, dek de schaal af met de deksel en stoof het vlees in 35 minuten op half vermogen (300-350 Watt) in de magnetron gaar. Schep het vlees af en toe om tijdens het koken.
  5. Laat het vlees daarna nog 5 minuten zonder deksel op half vermogen verwarmen in de magnetron. Verwijder laurierblaadjes voor het serveren.
  6. Serveer met rijst of aardappelen.

Meer recepten

Beoordelingen (0)

Jouw beoordeling

Waardeer met sterren
Wat vond je van het recept?