Inloggen Aanmelden

Turkse courgettepannenkoekjes (Kabak Mücveri)

Deze courgette-fetakoekjes zien er erg mooi uit als ze samen op een schaal liggen. Voeg eventueel naar smaak nog verse munt toe en serveer met Turks brood.

me Gelderland, Nederland
Volgend recept →

Ingrediënten
Porties: 6 

  • 500 gr courgette, fijngeraspt
  • 1/2 theelepel zout
  • 4 lente-uitjes, fijngehakt
  • 1 kleine ui, fijngesneden
  • 20 gr verse dille, fijngehakt
  • 4 eetlepels verse peterselie, fijngehakt
  • 60 gr feta, verkruimeld
  • 4 eieren, losgeklopt
  • 150 gr bloem
  • zout en versgemalen peper, naar smaak
  • royaal olijfolie

Bereidingswijze
Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 15min  ›  Klaar in:25min 

  1. Pak een vergiet en rasp hierin de courgette fijn. Bestrooi met zout en laat een half uur uitlekken. Knijp daarna het vocht eruit met de hand en dep droog met keukenpapier.
  2. Verkuimel de feta. Pak een kom en meng hierin de lente-ui, gewone ui, dille, peterselie, feta, eieren en bloem samen. Breng op smaak met zout en peper.
  3. Zet het vuur middelhoog en verhit een royale hoeveelheid olie in een grote koekenpan (een laag van ong. 1/2 cm). Schep nu hoopjes beslag m.b.v. een eetlepel in de koekenpan en bak ze ong. 2 a 3 minuten per kant tot ze goudbruin zijn.
  4. Schep de pannenkoekjes uit de pan met een schuimspaan en laat ze uitlekken op keukenpapier. Herhaal dit proces tot al het beslag op is.

Vergelijkbare recepten

Beoordelingen (0)

Jouw beoordeling

Waardeer met sterren

Meer collecties