Turkse courgettepannenkoekjes (Kabak Mücveri)

    Turkse courgettepannenkoekjes (Kabak Mücveri)

    5keer bewaard
    25min


    3 personen hebben dit gemaakt

    Deze courgette-fetakoekjes zien er erg mooi uit als ze samen op een schaal liggen. Voeg eventueel naar smaak nog verse munt toe en serveer met Turks brood.

    me Gelderland, Nederland

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 500 gr courgette, fijngeraspt
    • 1/2 theelepel zout
    • 4 lente-uitjes, fijngehakt
    • 1 kleine ui, fijngesneden
    • 20 gr verse dille, fijngehakt
    • 4 eetlepels verse peterselie, fijngehakt
    • 60 gr feta, verkruimeld
    • 4 eieren, losgeklopt
    • 150 gr bloem
    • zout en versgemalen peper, naar smaak
    • royaal olijfolie

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 15min  ›  Klaar in:25min 

    1. Pak een vergiet en rasp hierin de courgette fijn. Bestrooi met zout en laat een half uur uitlekken. Knijp daarna het vocht eruit met de hand en dep droog met keukenpapier.
    2. Verkuimel de feta. Pak een kom en meng hierin de lente-ui, gewone ui, dille, peterselie, feta, eieren en bloem samen. Breng op smaak met zout en peper.
    3. Zet het vuur middelhoog en verhit een royale hoeveelheid olie in een grote koekenpan (een laag van ong. 1/2 cm). Schep nu hoopjes beslag m.b.v. een eetlepel in de koekenpan en bak ze ong. 2 a 3 minuten per kant tot ze goudbruin zijn.
    4. Schep de pannenkoekjes uit de pan met een schuimspaan en laat ze uitlekken op keukenpapier. Herhaal dit proces tot al het beslag op is.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren