Salade van geroosterde groenten en quinoa

    Salade van geroosterde groenten en quinoa

    48keer bewaard
    25min


    39 personen hebben dit gemaakt

    Quinoa is supergezond en wordt hier gecombineerd met geroosterde paprika, ui, courgette en verse rucolasla. Een heerlijke salade, die het goed doet als lunch of lichte avondmaaltijd. Bekijk ook de video van dit recept!

    Ingrediënten
    Porties: 2 

    • 1 gele paprika, zonder zaadjes en gehalveerd
    • 1 rode paprika, zonder zaadjes en gehalveerd
    • 1 courgette, in dunne plakjes
    • 1 kleine rode ui, dunne ringen
    • 60 gr quinoa
    • 4 takjes verse tijm
    • 2 takjes verse rozemarijn
    • 100 gr verse rucola
    • 3 eetlepels fijngehakte verse basilicum
    • 2 eetlepels pijnboompitten
    • 4 citroenpartjes

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 5min  ›  Bereiding: 20min  ›  Klaar in:25min 

    1. Verwarm de oven voor op 200°C. Leg de paprikahelften op een bakplaat met de snijkant boven en strooi de plakjes courgette en rode ui eroverheen. Rooster 15 minuten in de voorverwarmde oven.
    2. Spoel de quinoa af en laat uitlekken. Doe vervolgens in een pan met kokend water, samen met de takjes tijm en rozemarijn.
    3. Kook de quinoa 10-15 minuten, tot het graan splitst en je de kern kan zien. Giet af en zet apart.
    4. Verdeel 1 eetlepel pijnboompitten over de paprika's en rooster nog eens 10-15 minuten in de oven. Let op, want de nootjes kunnen snel verbranden.
    5. Haal de bakplaat uit de oven en schep de quinoa in de holtes van de paprika's.
    6. Bestrooi met rucolasla, verse basilicum en de resterende pijnboompitten en serveer met citroenpartjes om er overheen uit te knijpen.

    Video

    Salade van geroosterde groenten en quinoa
    Salade van geroosterde groenten en quinoa

    Recent bekeken

    Beoordelingen (1)

    IlonkaDekker
    0

    Prima recept, maar ik kon niet aan basilicum en tijm komen, dus zelf heb ik er nog wel wat peper, zout en olijfolie bij gedaan en dat was ook erg lekker. - 25 sep 2015

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren