Pittige hutspot
1 / 1 Foto van:  
Blader

Pittige hutspot

Bij deze hutspot serveer je een lekkere pittige gehaktsaus. Geen flauwe hap dus!

me Gelderland, Nederland

Ingrediënten

Porties: 4 

  • 1 kilo aardappelen, geschild en in stukjes gesneden
  • 750 gr winterwortel, geschild en in plakken gesneden
  • 250 gr ui, fijngesneden
  • 500 ml bouillon
  • 1/2 zakje gedroogde nasi groenten
  • 1 ui, in kleine stukjes
  • 25 gr boter
  • 300 gr gehakt
  • 1 theelepel sambal
  • 2 eetlepels geraspte kokos
  • 250 ml melk (ongeveer)
  • peper en zout, naar smaak

Bereidingswijze

Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 40min  ›  Klaar in:50min 

  1. Wel de gedroogde nasi groenten in een kommetje met heet water.
  2. Zet een grote pan klaar en doe daarin de stukjes aardappel, plakjes wortel, en stukjes ui. Voeg 400 ml bouillon toe en laat 25 minuten koken.
  3. Bak de ui in wat boter goudbruin. Voeg het gehakt en de gewelde groenten toe, en bak al roerende mee.
  4. Voeg sambal, geraspte kokos, ketjap en de rest van de bouillon toe. Laat dit alles 10 minuten zachtjes sudderen.
  5. Breng de melk aan de kook, en meng samen met de aardappelen en groenten. Breng op smaak met zout en peper. Serveer de gehaktsaus er apart bij of eroverheen.

Meer recepten

Beoordelingen (0)

Jouw beoordeling

Waardeer met sterren
Wat vond je van het recept?
Plaats een foto vanaf je mobiel

Meer receptencollecties