Pittig geroosterde rode paprika hummus

    Pittig geroosterde rode paprika hummus

    46keer bewaard
    10min


    655 personen hebben dit gemaakt

    Wij houden van pittig en zoet en deze hummus is beide.

    Ingrediënten
    Porties: 8 

    • 1 (400g) blik kikkererwten, uitgelekt
    • 100g geroosterde rode paprika's uit een pot
    • 3 eetl citroensap
    • 1 1/2 eetl tahini
    • 1 teentje knoflook, fijngehakt
    • 1/2 theel gemalen komijn
    • 1/2 theel cayennepeper
    • 1/4 theel zout
    • handjevol gehakte peterselie

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Klaar in:10min 

    1. Pureer de kikkererwten, rode paprika's, citroensap, tahini, knoflook, komijn, cayenne en zout in een blender of foodprocessor. Pulseer tot het mengsel tamelijk smeuig, en een beetje luchtig is. Schraap tussen het pulseren door het mengsel van de zijkanten.
    2. Schep over in een serveerkom en zet minstens 1 uur in de koelkast. (De hummus kan 3 dagen van te voeren gemaakt worden en in de koelkast worden bewaard. Breng voor het serveren op kamertemperatuur). Bestrooi hummus voor het opdienen met wat gehakte peterselie. Druppel er, indien gewenst, een beetje olijfolie over.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren