Snelle Griekse schotel

    Deze Griekse schotel met aardappel en varkensvlees smaakt erg lekker met een Griekse salade. Voor de salade meng ik tomaten met paprika, rode ui, olijven, gedroogde tomaten, feta en besprenkel ik het met een scheut azijn en goede olijfolie.

    me

    Gelderland, Nederland
    2 personen hebben dit gemaakt

    Ingrediënten
    Porties: 2 

    • 300-400 gr hamlappen (of ander varkensvlees naar keuze)
    • 3 theelepels gyroskruiden, of naar smaak
    • 300 gr aardappelen, geschild en in blokjes of plakjes gesneden
    • 1 courgette
    • 1 rode paprika

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 30min  ›  Klaar in:45min 

    1. Varkensvlees kruiden met gyroskruiden en 10 minuten laten inwerken.
    2. Snij de aardappelen in kleine stukjes en bak ze in de olie goudbruin. Laat het nog even met de deksel op de pan op een laag pitje garen.
    3. Voeg nu het vlees toe en schroei het dicht. Als de aardappelen en het vlees gaar zijn, voeg je de courgette en rode paprika erbij. Nog even meebakken, gaar laten worden, en dan opdienen.
    Bekijk alle 12 recepten

    Recent bekeken

    Beoordelingen en waarderingen
    Waarderingen op alle internationale sites:
    (0)

    Beoordelingen in het Nederlands (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren
    Bekijk alle 8 collecties