Indische gehaktballetjes (frikadellen)

    Indische gehaktballetjes (frikadellen)

    7keer bewaard
    15min


    8 personen hebben dit gemaakt

    In Indonesië noemen ze deze gehaktballetjes met aardappel ook wel frikadellen. Niet te verwarren met frikadellen uit de snackbar.

    me Gelderland, Nederland

    Ingrediënten
    Opbrengst: 1 schaal gehaktballetjes

    • 300 gr koude aardappelpuree
    • 750 gr rundergehakt
    • zout en peper naar smaak
    • 1 bouillonblokje, goed verkruimeld
    • 1 ui, heel fijn snijden
    • 1 ei
    • zelfrijzend bakmeel (of bloem)
    • arachideolie of slaolie
    • bakboter

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Klaar in:15min 

    1. Meng de koude aardappelpuree, rundergehakt, zout, peper, het verkruimelde bouillonblokje, de heel klein gesneden ui, en het ei door elkaar. Maak er balletjes van.
    2. Rol de balletjes door het zelfrijzendbakmeel (voor het uit elkaar vallen) en bak ze daarna in de olie en bakboter gaar. Gebruik evenveel olie als bakboter in verhouding en zet het vuur niet te hoog.
    3. Laat ze met de deksel op de pan gaarstoven op een laag pitje.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (1)

    beppiebakker95
    0

    heet eigenlijk perkadelen - 17 mei 2015

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren