Indische gehaktballetjes (frikadellen)
1 / 1 Foto van:  
Blader

Indische gehaktballetjes (frikadellen)

In Indonesië noemen ze deze gehaktballetjes met aardappel ook wel frikadellen. Niet te verwarren met frikadellen uit de snackbar.

me Gelderland, Nederland

Ingrediënten

Opbrengst: 1 schaal gehaktballetjes

  • 300 gr koude aardappelpuree
  • 750 gr rundergehakt
  • zout en peper naar smaak
  • 1 bouillonblokje, goed verkruimeld
  • 1 ui, heel fijn snijden
  • 1 ei
  • zelfrijzend bakmeel (of bloem)
  • arachideolie of slaolie
  • bakboter

Bereidingswijze

Voorbereiding: 15min  ›  Klaar in:15min 

  1. Meng de koude aardappelpuree, rundergehakt, zout, peper, het verkruimelde bouillonblokje, de heel klein gesneden ui, en het ei door elkaar. Maak er balletjes van.
  2. Rol de balletjes door het zelfrijzendbakmeel (voor het uit elkaar vallen) en bak ze daarna in de olie en bakboter gaar. Gebruik evenveel olie als bakboter in verhouding en zet het vuur niet te hoog.
  3. Laat ze met de deksel op de pan gaarstoven op een laag pitje.

Meer recepten

Beoordelingen (0)

Jouw beoordeling

Waardeer met sterren
Wat vond je van het recept?

Meer receptencollecties