Oudhollandse boerenjongens

    Oudhollandse boerenjongens

    1keer bewaard
    1dag30min


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Deze rozijnen in brandewijn smaken erg lekker bij ijs of een stuk taart.

    me Gelderland, Nederland

    Ingrediënten
    Opbrengst: 1 grote pot

    • 500 gr grote pitloze rozijnen
    • 250 gr suiker
    • 250 ml water
    • 1 stukje van een kaneelstokje
    • 1 liter brandewijn

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 20min  ›  Extra tijd: 1dag rusten  ›  Klaar in:1dag30min 

    1. Was de rozijnen en laat ze uitlekken. Verwijder alle steeltjes. Breng het water aan de kook en los de suiker erin op. Voeg de kaneel en de rozijnen aan het water toe en laat de vruchten zacht worden, ong. 10 minuten.
    2. Dit is optioneel: Je kunt het mengsel 24 uur laten staan zodat alle smaken nog beter mengen.
    3. Zeef het vocht en vang het op. Doe de rozijnen in een mooie pot en kook het weekvocht in (ong. 5 minuten), totdat het stroperig begint te worden.
    4. Vermeng de siroop met de brandewijn en giet het over de rozijnen. Sluit de pot goed af.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren