Oudhollandse boerenjongens

Deze rozijnen in brandewijn smaken erg lekker bij ijs of een stuk taart.

me Gelderland, Nederland

Ingrediënten

Opbrengst: 1 grote pot

  • 500 gr grote pitloze rozijnen
  • 250 gr suiker
  • 250 ml water
  • 1 stukje van een kaneelstokje
  • 1 liter brandewijn

Bereidingswijze

Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 20min  ›  Extra tijd: 1dag rusten  ›  Klaar in:1dag30min 

  1. Was de rozijnen en laat ze uitlekken. Verwijder alle steeltjes. Breng het water aan de kook en los de suiker erin op. Voeg de kaneel en de rozijnen aan het water toe en laat de vruchten zacht worden, ong. 10 minuten.
  2. Dit is optioneel: Je kunt het mengsel 24 uur laten staan zodat alle smaken nog beter mengen.
  3. Zeef het vocht en vang het op. Doe de rozijnen in een mooie pot en kook het weekvocht in (ong. 5 minuten), totdat het stroperig begint te worden.
  4. Vermeng de siroop met de brandewijn en giet het over de rozijnen. Sluit de pot goed af.

Vergelijkbare recepten

Beoordelingen (0)

Jouw beoordeling

Waardeer met sterren

Meer collecties

Nederland
Nederland (432)
Europa
Europa (1556)