Hollandse tajine

Je hoeft dit lekkere vleesgerecht niet in een tajine klaar te maken, en kunt ook gewoon een Hollandse braadpan gebruiken.

me Gelderland, Nederland

Ingrediënten

Porties: 2 

  • 50 gr boter
  • 300 gr sukadelappen, in blokjes gesneden van 3 cm
  • 1 teentje knoflook, uitgeperst
  • 1 ui, fijngesneden
  • 350 ml runderbouillon (van een bouillonblokje)
  • 1/2 citroen, in plakjes gesneden
  • 200 gr aardappelen, geschild en in blokjes gesneden
  • 250 gr dunne wortels, geschrapt en in stukjes van 2 cm gesneden
  • 200 gr sperziebonen, gedopt en in stukjes van 2 cm gesneden
  • 1/2 eetlepel kerriepoeder
  • peper, naar smaak
  • 1 eetlepel verse koriander, of naar smaak
  • 1/2 eetlepel verse munt, of naar smaak
  • 1/2 eetlepel verse sesamzaadjes, of naar smaak

Bereidingswijze

Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 2uur  ›  Klaar in:2uur15min 

  1. Verwarm de tajine voor door deze op het gasfornuis te zetten. Je kunt een kookplaatje gebruiken. Smelt de boter in de tajine (of braadpan) en schep het vlees erin. Voeg na 10 minuten de knoflook en ui toe, en stoof dit mee.
  2. Giet de runderbouillon erbij samen met 3 plakjes citroen. Laat alles 90 minuten stoven. Vervolgens voeg je de blokjes aardappel en wortel toe, en laat je dit 10 minuten meestoven.
  3. Voeg nu de sperziebonen en het kerriepoeder toe. Haal de deksel van de tajine en laat in 10 minuten wat van het vocht verdampen. Voeg tijd toe als de wortels nog niet gaar zijn.
  4. Voeg eventueel peper toe voor de smaak en voeg op het eind ook de verse koriander, munt en sesamzaadjes toe.

Vergelijkbare recepten

Beoordelingen (0)

Jouw beoordeling

Waardeer met sterren

Meer collecties