Inloggen Aanmelden

Tajine lamsstoofpot

Door de piramide-achtige vorm en de klei waarvan de tajine wordt gemaakt, wordt de lam erg langzaam gaar gestoofd, waardoor het vlees heerlijk mals wordt.

me Gelderland, Nederland

Ingrediënten
Porties: 4 

  • 1 kilo lamsschouder, in blokjes van 2 cm gesneden (geen bot)
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 2 teentjes knoflook, uitgeperst
  • 1 rode ui, fijngesneden
  • 1 theelepel komijn
  • 1/2 theelepel gember
  • snufje Marokkaanse kruiden
  • 1 theelepeltje ras el hanout
  • 1/2 theelepel kurkuma (geelwortel)
  • 350 ml water
  • zout en peper, naar smaak
  • 1 courgette, in dikke repen gesneden
  • 1 aubergine, in dikke repen gesneden
  • 4 tomaten, in stukjes gesneden
  • 150 gr dadels
  • citroenrasp van 1 citroen
  • sesamzaadjes, naar smaak
  • 3 eetlepels verse peterselie, fijngehakt
  • 3 eetlepels verse koriander, fijngehakt

Bereidingswijze
Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 1uur30min  ›  Klaar in:1uur40min 

  1. Verwarm de tajine voor op het gasfornuis en gebruik eventueel een kookplaatje. Verhit daarna de olijfolie in de tajine en doe de blokjes lam erbij. Bak het vlees, al roerende, bruin. Doe de deksel er nog niet op.
  2. Voeg nu de knoflook, ui, komijn, gember, Marokkaanse kruiden, ras el hanout, en kurkuma toe, en bak even mee. Giet het water erbij en breng op smaak met zout en peper. Laat alle ingrediënten nu 1,5 uur gaar stoven met de deksel erop.
  3. Voeg in de laatste 10 minuten de stukjes courgette, aubergine, tomaten, dadels, citroenrasp en sesamzaadjes toe. Laat het iets langer stoven als de groenten nog niet helemaal gaar zijn.
  4. Bestrooi het gerecht op het eind met verse koriander en peterselie.

Vergelijkbare recepten

Beoordelingen (0)

Jouw beoordeling

Waardeer met sterren

Meer collecties