Makkelijke monchoutaart
1 / 1 Foto van:  me
Blader

Makkelijke monchoutaart

  • 4 2
  • 25
    keer aan favorieten toegevoegd
  • 3uur30min

Dit is echt een HEERLIJKE monchoutaart die ik ALTIJD voor feestjes van iedereen moet maken.

me Gelderland, Nederland

Ingrediënten

Opbrengst: 1 monchoutaart

  • 200 gr MonChou®
  • 200 gr country cookies (van de Albert Heijn®)
  • 1 pakje vanillesuiker
  • 50 gr gesmolten boter
  • 250 ml slagroom
  • 150 gr witte basterdsuiker
  • 1 blikje vlaaivulling kersen (van Hak®)

Bereidingswijze

Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 20min  ›  Extra tijd: 3uur  ›  Klaar in:3uur30min 

  1. Hak de koekjes fijn in de keukenmachine. Bedek de springvorm met bakpapier.
  2. Meng de gesmolten boter met de kruimels samen en druk dit mengsel stevig aan op de bodem van de springvorm met de bolle kant van een lepel. Zet het in de koelkast.
  3. Klop de slagroom op, maar zorg ervoor dat het niet te stijf wordt. Pak een andere kom (absoluut NIET nu al bij de slagroom in de kom doen) en klop hierin de MonChou goed samen (minstens 5 minuten) met de basterdsuiker en de vanillesuiker (Hoe losser, hoe beter). Klop vervolgens de slagroom erdoor. Klop alles even goed door elkaar.
  4. Haal de springvorm uit de koelkast en verdeel het mengsel over de bodem. Maak glad en zet weer terug in de koelkast. De taart stijft niet op in de koelkast daarom is het belangrijk om de slagroom en de monchou apart te kloppen en pas daarna samen te voegen.
  5. Voor het serveren schep je het vlaaifruit over de taart.

Meer recepten

Beoordelingen (2)

18
van me

Als reactie op Elinenauta: je moet echt precies het recept volgen. Je moet de slagroom ECHT apart van de monchou kloppen want het stijft NIET op in de koelkast. Hoe je het in de vorm giet is hoe het wordt. Dus let op. Ik weet van sommige van mijn vrienden dat ze proberen de slagroom gelijk bij de monchou te doen maar dan krijg je dus inderdaad dat het te vloeibaar wordt. - 06 mei 2013

3

Deze was erg lekker, maar zakte echt compleet in toen de taartvorm verwijderd was. Hij heeft een nacht in de koelkast gestaan, maar dat mocht niet baten. Heel jammer, je kon de taart bijna door een rietje eten. De smaak was super! Maar misschien handig om een slagroomopstijver er aan toe te voegen oid? - 22 jan 2014

Jouw beoordeling

Waardeer met sterren
Wat vond je van het recept?

Meer receptencollecties