Oliebollen met sukade, krenten en rozijnen

Met dit recept maak je wel 70 oliebollen! Daarmee zou je het moeten redden tot de jaarwisseling, niet? ; )

me Gelderland, Nederland

Ingrediënten

Opbrengst: 70 oliebollen

  • 1 kilo bloem
  • 50 gr gist
  • 10 gr zout
  • 1 kilo lauwe melk
  • 30 gr citroenrasp
  • 400 gr mix van sukade, krenten en rozijnen
  • 3 eieren
  • slaolie om in te frituren

Bereidingswijze

Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 15min  ›  Extra tijd: 1uur rijzen  ›  Klaar in:1uur30min 

  1. Laat de krenten en rozijnen 30 minuten in lauw water wellen.
  2. Meng in een beslagkom de gist met een beetje van de lauwe melk. Voeg dan de rest van de melk toe en meng de bloem erdoor. Meng tot er een glad beslag ontstaat. Voeg zout, krenten, sukade, rozijnen en citroenrasp toe.
  3. Dek de beslagkom af met plasticfolie of een met bloem bestoven theedoek en laat het beslag op een warme plek in het huis rijzen, ong. 1 uur.
  4. Verhit de slaolie tot 180°C in een grote braadpan en doop een grote beslaglepel eerst voorzichtig in de olie en daarna in de kom met beslag. Laat de deegbal nu voorzichtig en langzaam langs de rand van de pan naar beneden glijden. De baktijd van een oliebol is ong. 6 minuten.
  5. Laat de oliebollen uitdruipen op keukenpapier en bestrooi voor het opdienen met poedersuiker.

Tip:

Als je oliebollen in een koude omgeving bakt, dek dan de pan af tijdens het frituren. De oliebollen worden dan eerder gaar en bruiner.

Vergelijkbare recepten

Beoordelingen (0)

Jouw beoordeling

Waardeer met sterren

Meer collecties