Eenvoudige kruidkoek

    1 uur 30 minuten

    Het is een tip om je kruidkoek als deze gaar en nog warm is in te wikkelen in aluminiumfolie. Dan droogt de kruidkoek minder snel uit.

    me

    Gelderland, Nederland
    4 personen hebben dit gemaakt

    Ingrediënten
    Opbrengst: 1 kruidkoek

    • 500 gr bloem
    • 500 gr donkerbruine basterdsuiker
    • 250 gr rozijnen
    • 20 gr gemberpoeder
    • 15 gr kaneel
    • 15 gr koekkruiden
    • 20 gr zuiveringszout (baksoda)
    • 500 ml hete melk

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 1uur15min  ›  Klaar in:1uur30min 

    1. Verwarm de oven voor op 150°C. Vet een cakevorm in met boter en bestuif met een beetje bloem.
    2. Wel de rozijnen ongeveer 30 minuten in lauw water.
    3. Meng de bloem, suiker, gemberpoeder, kaneel, koekkruiden en het zuiveringszout door elkaar.
    4. Voeg de hete melk toe, en meng alles goed samen.
    5. Giet de rozijnen af en dep ze droog met keukenpapier. Voeg de gewelde rozijnen toe en roer ze door het beslag.
    6. Zet de kruidkoek ongeveer 75 minuten in de voorverwarmde oven.
    Bekijk alle 12 recepten

    Recent bekeken

    Beoordelingen en waarderingen
    Waarderingen op alle internationale sites:
    (0)

    Beoordelingen in het Nederlands (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren
    Bekijk alle 8 collecties