Inloggen Aanmelden

Bladerdeeg met gehakt

Lekkere bladerdeegflapjes gevuld met gehakt, lente-ui, ui, champignons en pijnboompitten. Serveer het met een groene salade voor een volledige maaltijd.

Patty Overijssel, Nederland

Ingrediënten
Porties: 8 

  • 20 gr pijnboompitten
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 ui, fijngesnipperd
  • 150 gram champignons, fijngehakt
  • 400 gr rundergehakt
  • 4 lente-uitjes, in ringetjes
  • 8 plakjes bladerdeeg, ontdooid

Bereidingswijze
Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 20min  ›  Klaar in:35min 

  1. Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan op laag vuur tot ze lichtbruin zijn. Zet apart.
  2. Verhit de olijfolie in een koekenpan en bak hierin de ui tot deze zacht is. Voeg de champignons toe en bak even mee. Voeg vervolgens het gehakt toe en bak dit rul en bruin. Voeg als laatste de lente-ui en de geroosterde pijnboompitten toe. Meng door en laat iets afkoelen.
  3. Verwarm de oven voor op 180°C. Bedek een bakplaat met bakpapier.
  4. Leg de bladerdeegplakjes op de bakplaat en verdeel het gehaktmengsel over de 8 plakjes. Vouw ze diagonaal dubbel en druk de randjes goed aan.
  5. Bak de bladerdeegflapjes 20 minuten in de voorverwarmde oven, tot ze goudbruin zijn.

Vergelijkbare recepten

Beoordelingen (0)

Jouw beoordeling

Waardeer met sterren

Meer collecties