Bladerdeeg met gehakt

    Bladerdeeg met gehakt

    9keer bewaard
    35min


    4 personen hebben dit gemaakt

    Lekkere bladerdeegflapjes gevuld met gehakt, lente-ui, ui, champignons en pijnboompitten. Serveer het met een groene salade voor een volledige maaltijd.

    Patty Overijssel, Nederland

    Ingrediënten
    Porties: 8 

    • 20 gr pijnboompitten
    • 2 eetlepels olijfolie
    • 1 ui, fijngesnipperd
    • 150 gram champignons, fijngehakt
    • 400 gr rundergehakt
    • 4 lente-uitjes, in ringetjes
    • 8 plakjes bladerdeeg, ontdooid

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 20min  ›  Klaar in:35min 

    1. Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan op laag vuur tot ze lichtbruin zijn. Zet apart.
    2. Verhit de olijfolie in een koekenpan en bak hierin de ui tot deze zacht is. Voeg de champignons toe en bak even mee. Voeg vervolgens het gehakt toe en bak dit rul en bruin. Voeg als laatste de lente-ui en de geroosterde pijnboompitten toe. Meng door en laat iets afkoelen.
    3. Verwarm de oven voor op 180°C. Bedek een bakplaat met bakpapier.
    4. Leg de bladerdeegplakjes op de bakplaat en verdeel het gehaktmengsel over de 8 plakjes. Vouw ze diagonaal dubbel en druk de randjes goed aan.
    5. Bak de bladerdeegflapjes 20 minuten in de voorverwarmde oven, tot ze goudbruin zijn.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren