Ovenschotel met bloemkool

    Ovenschotel met bloemkool

    17keer bewaard
    45min


    59 personen hebben dit gemaakt

    Een eenvoudige ovenschotel met gehakt, zelfgemaakte aardappelpuree en bloemkool. Een heerlijke doordeweekse maaltijd.

    Patty Overijssel, Nederland

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 600 gr aardappelen
    • 1 kleine bloemkool
    • 400 gr rundergehakt
    • 1 zakje gehaktkruiden
    • 150 ml melk
    • peper en zout naar smaak
    • nootmuskaat
    • 75 gr geraspte kaas

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 30min  ›  Klaar in:45min 

    1. Schil de aardappels en kook ze in ruim water in ongeveer 20 minuten gaar. Snij de bloemkool in roosjes en kook deze in ruim water in ongeveer 10-15 minuten beetgaar.
    2. Verwarm de oven voor op 180°C. Vet een ovenschaal in.
    3. Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie en bak hierin het gehakt met de gehaktkruiden rul en bruin.
    4. Giet de aardappels af en voeg melk, peper en zout en nootmuskaat toe, stamp tot een smeuige aardappelpuree.
    5. Verdeel het gehakt over de bodem van de ovenschaal. Leg de bloemkoolroosjes hier overheen en bedek met de aardappelpuree. Bestrooi met de geraspte kaas.
    6. Zet de ovenschotel 10 minuten (hoog) in de oven, tot de kaas gesmolten is. Gebruik eventueel de grill van de oven om de schotel een lichtbruin korstje te geven.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (1)

    van
    0

    Heerlijk en makkelijk te maken! Heb door de aardappelpuree een snufje kaneel gedaan maar verder geen aanpassingen. - 20 okt 2014

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren