Ovenschotel met bloemkool

Een eenvoudige ovenschotel met gehakt, zelfgemaakte aardappelpuree en bloemkool. Een heerlijke doordeweekse maaltijd.

Patty Overijssel, Nederland

Ingrediënten

Porties: 4 

  • 600 gr aardappelen
  • 1 kleine bloemkool
  • 400 gr rundergehakt
  • 1 zakje gehaktkruiden
  • 150 ml melk
  • peper en zout naar smaak
  • nootmuskaat
  • 75 gr geraspte kaas

Bereidingswijze

Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 30min  ›  Klaar in:45min 

  1. Schil de aardappels en kook ze in ruim water in ongeveer 20 minuten gaar. Snij de bloemkool in roosjes en kook deze in ruim water in ongeveer 10-15 minuten beetgaar.
  2. Verwarm de oven voor op 180°C. Vet een ovenschaal in.
  3. Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie en bak hierin het gehakt met de gehaktkruiden rul en bruin.
  4. Giet de aardappels af en voeg melk, peper en zout en nootmuskaat toe, stamp tot een smeuige aardappelpuree.
  5. Verdeel het gehakt over de bodem van de ovenschaal. Leg de bloemkoolroosjes hier overheen en bedek met de aardappelpuree. Bestrooi met de geraspte kaas.
  6. Zet de ovenschotel 10 minuten (hoog) in de oven, tot de kaas gesmolten is. Gebruik eventueel de grill van de oven om de schotel een lichtbruin korstje te geven.

Vergelijkbare recepten

Beoordelingen (0)

Jouw beoordeling

Waardeer met sterren

Meer collecties