Rijstschotel met fruit
1 / 1 Foto van:  
Blader

Rijstschotel met fruit

De combinatie van kip kerrie met fruit en rijst is echt genieten.

me Gelderland, Nederland

Ingrediënten

Porties: 4 

  • 100 gr rozijnen (wellen)
  • 300 gr witte rijst
  • 50 gr boter
  • 400 gr kipfilet, in blokjes gesneden
  • 3 uien, gesnipperd
  • 1 theelepel kerriepoeder
  • 2 appels, in stukjes
  • 1 banaan, in plakjes
  • 5 gemberbolletjes, fijngesneden
  • 3 eetlepels gembersiroop
  • 1 eetlepel ketjap
  • 4 schijven ananas
  • 1 eetlepel ananassap
  • zout en peper, naar smaak

Bereidingswijze

Voorbereiding: 30min  ›  Bereiding: 20min  ›  Klaar in:50min 

  1. Wel de rozijnen in een bakje met lauw water, ong. 30 minuten.
  2. Zet een pan met water op en kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  3. Bak de kip in wat boter gaar en goudbruin. Haal de kip uit de pan en zet apart. Bak nu de ui in dezelfde pan en voeg hier de kerriepoeder bij.
  4. Doe de kip terug in de pan samen met de appel, banaan, rozijnen, gember, gembersiroop, ketjap, ananas en het ananassap. Laat 10-12 minuten met de deksel op de pan stoven.
  5. Giet de rijst af en serveer de rijst bij het kip-fruitmengsel. Je kunt er eventueel nog een salade bij serveren.

Meer recepten

Beoordelingen (0)

Jouw beoordeling

Waardeer met sterren
Wat vond je van het recept?
Plaats een foto vanaf je mobiel

Meer receptencollecties