Goulash

    Goulash

    10keer bewaard
    3uur40min


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Soms is het soep, soms is het saus.

    Marco California, Verenigde Staten

    Ingrediënten
    Porties: 3 

    • 2 theelepels olijfolie
    • 1 grote ui, in halve ringen
    • een paar teentjes knoflook, geschild en heel klein gesneden
    • 1 pond soepvlees
    • 1 kilo tomaten, in stukjes gesneden
    • (eventueel) 3 of 4 groene paprika’s, in stukjes
    • vers gemalen peper
    • 1 eetlepel mild paprikapoeder

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 40min  ›  Bereiding: 3uur  ›  Klaar in:3uur40min 

    1. Schil de ui en snijd hem doormidden, en dan in schijfjes, maak de halve ringen los.
    2. Verhit olijfolie in een koekepan en fruit de ui op middelhoog vuur, roer geregeld.
    3. Sla met de vlakke hand op de teentjes knoflook, dat maakt het schillen gemakkelijker, en snijd ze dan in heel kleine stukjes, voeg toe aan de uien, laat nog even fruiten.
    4. Meng de versgemalen peper met de stukjes vlees, en schroei ze dan dicht in de pan met de uien en knoflook.
    5. Was een paar tomaten, snijd ze in stukjes, doe ze in de pan om het vlees te blussen,
    6. Was en snijd de rest van de tomaten en voeg die ook toe, en het paprikapoeder, zet het vuur laag en laat het 2 of 3 uur zachtjes pruttelen.
    7. (Eventueel) was en snijd de paprika’s, bak ze in een aparte koekepan, en voeg ze dan toe aan de rest van de goulash.
    8. Met: stokbrood, of met aardappels, of ook met cous-cous; sla ernaast, of wat sperziebonen.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren