Pittig gekruide cioppino

    Pittig gekruide cioppino

    4keer bewaard
    2uur45min


    43 personen hebben dit gemaakt

    Deze verrukkelijke visstoofschotel is een heerlijke en indrukwekkende avondmaaltijd. Dien het op in grote ondiepe kommen en serveer er zuurdesem brood, een groene salade en gekoelde witte wijn bij. Je kunt een variatie van vissoorten gebruiken, afhankelijk van de vangst van de dag.

    Ingrediënten
    Porties: 8 

    • 4 eetl olijfolie
    • 1 ui, gehakt
    • 4 stengels bleekselderij met blad, gehakt
    • 4 wortels, in plakken
    • 4 aardappels, geschild en in blokjes
    • 3 teentjes knoflook, fijngehakt
    • handvol verse bladselderij, gehakt
    • handvol verse koriander, gehakt
    • 1 (700g) pot tomatensaus (passata)
    • 450ml tomatensap
    • 1 fles witte wijn
    • 2 theel gedroogde basilicum
    • 11/2 theel gedroogde oregano
    • 1 eetl gedroogde tijm
    • 3/4 theel chilipoeder
    • 1/8 theel cayennepeper
    • zout en versgemalen zwarte peper naar smaak
    • 500g heilbot filets, in blokjes
    • 500g verse grote garnalen, gepeld en schoongemaakt
    • 500g mosselen, geschrobd en ontbaard
    • 150g venusschelpen, geschrobd
    • 500g gekookt krabvlees
    • 500g Sint Jacobsschelpen, gespoeld

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 30min  ›  Bereiding: 2uur15min  ›  Klaar in:2uur45min 

    1. Verhit de olie in een grote soeppan over matig vuur. Roer de ui, selderij, wortels, aardappels en knoflook erdoor, en kook 5 tot 10 min. Voeg de peterselie, koriander, passata, tomatensap, witte wijn, basilicum, oregano, tijm, chilipoeder, cayennepeper, zout en zwarte peper toe. Zet vuur op laag en stoof zachtjes gedurende 2 uur.
    2. Roer ongeveer 15 tot 20 min voor je de cioppino gaat serveren, de vis, garnalen, mosselen, venusschelpen, krab en jacobsschelpen erdoorheen. Kook en roer ongeveer 5 min, of tot de garnalen roze zijn en de schelpen van de venusschelpen en mosselen zijn geopend. Verwijder voor het opdienen eventuele ongeopende schelpen.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren