Pittige pasta met feta en olijven

    Pittige pasta met feta en olijven

    1keer bewaard
    25min


    1 persoon heeft dit gemaakt

    In het Italiaans noemen ze pasta met een pittige tomatensaus ook wel "pasta all'arrabbiata" wat "boze pasta" betekent. Deze boze pasta smaakt erg goed met olijven en feta.

    me Gelderland, Nederland

    Ingrediënten
    Porties: 3 

    • 450 gr penne pasta
    • 100 ml olijfolie
    • 1 ui, fijngesneden
    • 4 teentjes knoflook, fijngesneden
    • 1 theelepel harissa
    • 1 fles (van 690 gr) Grand'Italia® Sugocasa piccante
    • 100 gr feta, in blokjes
    • 200 gr zwarte olijven zonder pit, in plakjes gesneden
    • 6 eetlepels verse bladpeterselie, fijngehakt

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 5min  ›  Bereiding: 20min  ›  Klaar in:25min 

    1. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet daarna af en giet er een scheutje olijfolie bij.
    2. Bak de ui zacht en glazig in de 100 ml olijfolie. Bak de knoflook 1 minuutje mee. Voeg de fles tomatensaus en de harissa toe, en laat 5 minuutjes pruttelen onder af en toe roeren.
    3. Roer de feta, olijven en peterselie erdoor. Meng de saus met de pasta en verwarm nog even op het vuur.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren