Mango crumble met gember

    Mango crumble met gember

    5keer bewaard
    40min


    2 personen hebben dit gemaakt

    Een lekker toetje voor 2 personen. Het ziet er ook heel leuk uit als je het in 2 kleine bakjes in de oven bakt.

    Ingrediënten
    Porties: 2 

    • Fruit
    • 1 rijpe mango, in blokjes
    • 30 gr roomboter
    • 3 eetlepels suiker
    • 1 theelepel verse gember, fijngesneden
    • Crumble
    • 30 gr bloem
    • 40 gr suiker
    • 4 eetlepels havermout (of muesli met noten)
    • 30 gr roomboter (op kamertemperatuur)
    • 20 gr amandelschaafsel
    • 1 theelepel geraspte kokos (optioneel)

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 25min  ›  Klaar in:40min 

    1. Verwarm de oven voor op 175°C.
    2. Kneed de bloem, suiker, havermout, 30 gr boter, amandelschaaf en geraspte kokos (optioneel) in een beslagkom tot een kruimelbeslag. Zet opzij.
    3. Verhit 30 gr boter in een koekenpan en voeg de 3 eetlepels suiker toe. Roer totdat de suiker is opgelost en een beetje is gekarameliseerd. Voeg ook de stukjes gember toe, bak 1 minuutje mee. Voeg de stukjes mango toe, en bak totdat de mango iets verkleurd, ong 3-4 minuten.
    4. Zet twee kleine vuurvaste bakjes klaar (ramekins) en vul ze eerst met het fruitmengsel en daarna met het kruimeldeeg. Zet ze ong. 25 minuten in de voorverwarmde oven.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren