Mango crumble met gember
1 / 1 Foto van:  Marjel
Blader

Mango crumble met gember

Een lekker toetje voor 2 personen. Het ziet er ook heel leuk uit als je het in 2 kleine bakjes in de oven bakt.

Marjel Washington, Verenigde Staten

Ingrediënten

Porties: 2 

  • Fruit
  • 1 rijpe mango, in blokjes
  • 30 gr roomboter
  • 3 eetlepels suiker
  • 1 theelepel verse gember, fijngesneden
  • Crumble
  • 30 gr bloem
  • 40 gr suiker
  • 4 eetlepels havermout (of muesli met noten)
  • 30 gr roomboter (op kamertemperatuur)
  • 20 gr amandelschaafsel
  • 1 theelepel geraspte kokos (optioneel)

Bereidingswijze

Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 25min  ›  Klaar in:40min 

  1. Verwarm de oven voor op 175°C.
  2. Kneed de bloem, suiker, havermout, 30 gr boter, amandelschaaf en geraspte kokos (optioneel) in een beslagkom tot een kruimelbeslag. Zet opzij.
  3. Verhit 30 gr boter in een koekenpan en voeg de 3 eetlepels suiker toe. Roer totdat de suiker is opgelost en een beetje is gekarameliseerd. Voeg ook de stukjes gember toe, bak 1 minuutje mee. Voeg de stukjes mango toe, en bak totdat de mango iets verkleurd, ong 3-4 minuten.
  4. Zet twee kleine vuurvaste bakjes klaar (ramekins) en vul ze eerst met het fruitmengsel en daarna met het kruimeldeeg. Zet ze ong. 25 minuten in de voorverwarmde oven.

Meer recepten

Beoordelingen (0)

Jouw beoordeling

Waardeer met sterren
Wat vond je van het recept?

Meer receptencollecties