Jolanda's erwtensoep

    Jolanda's erwtensoep

    1keer bewaard
    2uur30min


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Deze erwtensoep (of snert) maak ik in de winter heel vaak. De volgende dag is de soep nog lekkerder, dan zijn de smaken namelijk ingetrokken en is de soep een beetje dikker.

    Utrecht, Nederland

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 300 gr spliterwten, gewassen
    • 2 liter water
    • 3 runderbouillonblokjes
    • 250 gr spekblokjes
    • 2 uien, in ringen gesneden
    • 1 knolselderij, in kleine blokjes
    • 2 aardappelen, in blokjes
    • 300 gr winterwortel, in plakjes
    • peper en zout naar smaak
    • 1 rookworst

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 30min  ›  Bereiding: 2uur  ›  Klaar in:2uur30min 

    1. Zet een groete soeppan met de spliterwten, bouillonblokjes en 2 liter water op middelhoog vuur. Breng aan de kook en laat 30 minuten koken.
    2. Ondertussen bak je het spek uit in een koekenpan zonder olie. Voeg ook de uien toe en bak deze even mee. Laat uitlekken.
    3. Voeg na 30 minuten de blokjes knolselderij, aardappel en wortel aan de soep toe. Voeg ook de uitgebakken spek en uien toe. Roer goed door en laat de soep nu nog 1,5 tot 2 uur zachtjes koken.
    4. Voeg in de laatste 15 minuten van de kooktijd de in plakjes gesneden rookworst toe. Proef de soep en voeg naar smaak peper en zout toe.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren