Pikante gehaktballetjes

    (3)
    27 minuten

    Deze pittige gehaktballetjes zijn lekker als borrelhapje, maar ook als avondeten, geserveerd met pindasaus. Erg lekker bij nasi, maar je kunt er ook frietjes en sla bij serveren.

    Arine

    Overijssel, Nederland
    199 personen hebben dit gemaakt

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 500 gr rundergehakt
    • 1 theelepel kerriepoeder
    • 2 theelepels sambal oelek (of meer naar smaak)
    • 1 teentje knoflook, uitgeperst
    • scheutje ketjap manis
    • 6 cream crackers, verkruimeld
    • 1 ei
    • olie en boter

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 12min  ›  Klaar in:27min 

    1. Meng het gehakt met kerriepoeder, sambal, knoflook, ketjap, verkruimelde crackers en het ei. Kneed goed door en rol er dan ongeveer 25-30 balletjes van.
    2. Verhit een klontje boter met een scheut olie in een grote koekenpan. Bak de gehaktballetjes aan alle kanten bruin aan op hoog vuur. Zet het vuur dan lager en bak de balletjes door tot ze gaar zijn, na ongeveer 12 minuten.

    Crackers verkruimelen

    Stop de crackers in een goed afsluitbaar, stevig plastic zakje en verkruimel ze dan door er met een deegroller overheen te rollen.

    Recent bekeken

    Beoordelingen en waarderingen
    Waarderingen op alle internationale sites:
    (3)

    Beoordelingen in het Nederlands (3)

    2

    Super lekker, gemaakt voor op een feestje het was echt een succes. Ook heb ik nog een portie ingevroren even opwarmen in de magnetron.  -  08 jan 2016

    van
    2

    geweldig we hebben gesmult  -  18 apr 2015

    van
    0

    Gewoon een super recept, gemaakt als aperitiefhapje met kerst, en kon ze niet snel genoeg bijvullen, en de kleinkinderen waren er echt verzot op. Bedankt om het met ons te delen. Is een blijvertje!👏🏽  -  03 jan 2017

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren