Pikante gehaktballetjes
1 / 1 Foto van:  stroopwafel
Blader

Pikante gehaktballetjes

Deze pittige gehaktballetjes zijn lekker als borrelhapje, maar ook als avondeten, geserveerd met pindasaus. Erg lekker bij nasi, maar je kunt er ook frietjes en sla bij serveren.

Arine Overijssel, Nederland

Ingrediënten

Porties: 4 

  • 500 gr rundergehakt
  • 1 theelepel kerriepoeder
  • 2 theelepels sambal oelek (of meer naar smaak)
  • 1 teentje knoflook, uitgeperst
  • scheutje ketjap manis
  • 6 cream crackers, verkruimeld
  • 1 ei
  • olie en boter

Bereidingswijze

Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 12min  ›  Klaar in:27min 

  1. Meng het gehakt met kerriepoeder, sambal, knoflook, ketjap, verkruimelde crackers en het ei. Kneed goed door en rol er dan ongeveer 25-30 balletjes van.
  2. Verhit een klontje boter met een scheut olie in een grote koekenpan. Bak de gehaktballetjes aan alle kanten bruin aan op hoog vuur. Zet het vuur dan lager en bak de balletjes door tot ze gaar zijn, na ongeveer 12 minuten.

Crackers verkruimelen

Stop de crackers in een goed afsluitbaar, stevig plastic zakje en verkruimel ze dan door er met een deegroller overheen te rollen.

Meer recepten

Beoordelingen (0)

Jouw beoordeling

Waardeer met sterren
Wat vond je van het recept?

Meer receptencollecties