Andijviesalade met Danish Blue

    Andijviesalade met Danish Blue

    1keer bewaard
    15min


    2 personen hebben dit gemaakt

    Een frisse salade met blauwe kaas die erg lekker smaakt bij een varkenslapje. Ik vind Danish Blue het lekkerst, maar gorgonzola kan natuurlijk ook.

    Ingrediënten
    Porties: 2 

    • 2 eieren
    • 100 gr Danish Blue
    • 3 eetlepels rode wijnazijn
    • 1 eetlepel bieslook, fijngehakt
    • zout en peper, naar smaak
    • 1 teentje knoflook
    • 1/2 krop (ong. 300 gr) andijvie

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 5min  ›  Klaar in:15min 

    1. Eieren in ong. 10 minuten hardkoken. Laten schrikken onder koud water, pellen en in partjes snijden. Danish blue in stukjes snijden.
    2. In slaschaal doen: olie, azijn, bieslook, zout en peper. Knoflook pellen en erboven uitpersen. Tot sausje roeren. Andijvie in dunne reepjes snijden. In vergiet doen, wassen en laten uitlekken.
    3. Andijvie door sausje scheppen. Danish blue erover strooien. Garneren met ei.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren