Andijviesalade met Danish Blue
1 / 1 Foto van:  
Blader

Andijviesalade met Danish Blue

Een frisse salade met blauwe kaas die erg lekker smaakt bij een varkenslapje. Ik vind Danish Blue het lekkerst, maar gorgonzola kan natuurlijk ook.

Ingrediënten

Porties: 2 

  • 2 eieren
  • 100 gr Danish Blue
  • 3 eetlepels rode wijnazijn
  • 1 eetlepel bieslook, fijngehakt
  • zout en peper, naar smaak
  • 1 teentje knoflook
  • 1/2 krop (ong. 300 gr) andijvie

Bereidingswijze

Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 5min  ›  Klaar in:15min 

  1. Eieren in ong. 10 minuten hardkoken. Laten schrikken onder koud water, pellen en in partjes snijden. Danish blue in stukjes snijden.
  2. In slaschaal doen: olie, azijn, bieslook, zout en peper. Knoflook pellen en erboven uitpersen. Tot sausje roeren. Andijvie in dunne reepjes snijden. In vergiet doen, wassen en laten uitlekken.
  3. Andijvie door sausje scheppen. Danish blue erover strooien. Garneren met ei.

Meer recepten

Beoordelingen (0)

Jouw beoordeling

Waardeer met sterren
Wat vond je van het recept?

Meer receptencollecties