Andijviesalade met olijven
1 / 1 Foto van:  
Blader

Andijviesalade met olijven

Deze salade met andijvie, sinaasappel, champignons en groene olijven smaakt erg lekker met een karbonaatje.

Ingrediënten

Porties: 2 

  • 250 gr champignons
  • 1 eetlepel citroensap
  • 2 sinaasappels
  • 300 gr andijvie, gesneden
  • 3 eetlepels olie
  • 2 eetlepels azijn
  • 1 theelepel mosterd
  • zout en peper, naar smaak
  • 6 groene olijven, zonder pit

Bereidingswijze

Voorbereiding: 5min  ›  Bereiding: 5min  ›  Klaar in:10min 

  1. Champignons wassen en in plakjes snijden. Besprenkelen met citroensap. Sinaasappels pellen, witte velletjes verwijderen en in stukjes snijden. Andijvie in dunne reepjes snijden, wassen en laten uitlekken in een vergiet.
  2. In een kommetje doen: olie, azijn, mosterd, zout en peper. Tot sausje roeren.
  3. Achtereenvolgens in slaschaal doen: champignons, sinaasappel, en andijvie. Sausje erdoor scheppen. Garneren met olijven.

Meer recepten

Beoordelingen (0)

Jouw beoordeling

Waardeer met sterren
Wat vond je van het recept?
Plaats een foto vanaf je mobiel

Meer receptencollecties