Andijviesalade met olijven

    Andijviesalade met olijven

    1keer bewaard
    10min


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Deze salade met andijvie, sinaasappel, champignons en groene olijven smaakt erg lekker met een karbonaatje.

    Ingrediënten
    Porties: 2 

    • 250 gr champignons
    • 1 eetlepel citroensap
    • 2 sinaasappels
    • 300 gr andijvie, gesneden
    • 3 eetlepels olie
    • 2 eetlepels azijn
    • 1 theelepel mosterd
    • zout en peper, naar smaak
    • 6 groene olijven, zonder pit

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 5min  ›  Bereiding: 5min  ›  Klaar in:10min 

    1. Champignons wassen en in plakjes snijden. Besprenkelen met citroensap. Sinaasappels pellen, witte velletjes verwijderen en in stukjes snijden. Andijvie in dunne reepjes snijden, wassen en laten uitlekken in een vergiet.
    2. In een kommetje doen: olie, azijn, mosterd, zout en peper. Tot sausje roeren.
    3. Achtereenvolgens in slaschaal doen: champignons, sinaasappel, en andijvie. Sausje erdoor scheppen. Garneren met olijven.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren