Camembert-salade
1 / 1 Foto van:  
Blader

Camembert-salade

Lekkere maaltijdsalade met camembert, venkel, walnoot, en appel. Ook lekker met een stukje vlees ernaast, bijv. een karbonade.

Ingrediënten

Porties: 4 

  • 1 theelepel mosterd
  • 4 eetlepels olie
  • 2 eetlepels azijn
  • zout en peper
  • 1 kleine venkelknol
  • 2 appels
  • 2 eetlepel citroensap
  • 1/2 doosje (120 gr) camembert
  • 4 blaadjes sla
  • 12 gepelde halve walnoten
  • 4 takjes peterselie

Bereidingswijze

Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 5min  ›  Klaar in:15min 

  1. Meng de mosterd, olie, azijn, zout en peper in een kom en roer tot en sausje.
  2. Van de venkel de stengels en stronk verwijderen. Was de venkel en snij in 8 dunne plakken. Appels wassen en klokhuizen verwijderen. Snij de appel in dunne repen. Besprenkel met citroensap. Snij de camembert in plakjes. Slablaadjes wassen en uitslaan.
  3. Op 4 bordjes een slablad leggen. Verdeel hierover de venkel, appel en camembert. Sausje erover schenken en garneren met walnoten en peterselie.

Meer recepten

Beoordelingen (0)

Jouw beoordeling

Waardeer met sterren
Wat vond je van het recept?
Plaats een foto vanaf je mobiel

Meer receptencollecties