Vegetarische champignontaart
1 / 1 Foto van:  
Blader

Vegetarische champignontaart

Een makkelijke hartige taart met champignons, ui en kaas. Je kunt eventueel nog uitgebakken spekjes toevoegen, als je een niet-vegetarische versie wilt maken.

Ingrediënten

Opbrengst: 1 hartige taart

  • 250 gr bloem
  • 175 gr koude boter
  • 1 theelepel zout
  • 2 uien
  • 500 gr (2 bakjes) champignons
  • 1 teentje knoflook
  • 2 eieren
  • 200 gr geraspte belegen kaas
  • 1,5 theelepel verse basilicum
  • paar scheutjes worcestersaus

Bereidingswijze

Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 35min  ›  Klaar in:50min 

  1. Verwarm de oven voor op 225°C.
  2. Springvorm met een doorsnede van 24 cm invetten. Pak een kom en meng de bloem, 150 gr boter en 2,5 eetlepel koud water.
  3. Met 2 messen de boter door de bloem snijden tot erwtjesgrootte. Met koele handen tot een samenhangend deeg kneden. Deeg in springvorm uitdrukken met een opstaande rand.
  4. Uien pellen en snipperen. Champignons schoonmaken en halveren. In braadpan rest van de boter verhitten. Ui en champignons ong. 3 minuten zachtjes bakken. Knoflook pellen en erboven uitpersen. Vocht afgieten. In kan eieren met melk loskloppen.
  5. Meng het ei-melk mengsel met het champignonmengsel, de kaas, peper, basilicum, en enkele druppels worcestersaus.
  6. Champignonmengsel over de deegbodem verdelen. In midden van oven de taart ong. 35 minuten gaar en goudbruin bakken. Lekker met sperziebonen en een tomatensalade.

Meer recepten

Beoordelingen (0)

Jouw beoordeling

Waardeer met sterren
Wat vond je van het recept?

Meer receptencollecties