Sperziebonen met tomaat
1 / 1 Foto van:  
Blader

Sperziebonen met tomaat

Dit is een smakelijk en pittig bijgerecht met sperziebonen, tomaat en sambal. Je kunt ook verse sperziebonen gebruiken.

Ingrediënten

Porties: 3 

  • 1 ui
  • 5 tomaten
  • zout
  • 450 gr diepvriessperziebonen
  • 1 eetlepel boter
  • 1 teentje knoflook
  • 1/2 theelepel sambal
  • 1,5 eetlepel tomatenketchup

Bereidingswijze

Voorbereiding: 5min  ›  Bereiding: 10min  ›  Klaar in:15min 

  1. Ui pellen en snipperen. Tomaten wassen en in plakjes snijden.
  2. In pan met weinig water en zout de sperziebonen in ong. 10 minuten gaar koken.
  3. In braadpan boter smelten. Ui in ong. 8 minuten glazig fruiten. Knoflook erboven uitpersen. Tomaten en sambal toevoegen. Met deksel op de pan 5 minuten laten smoren. Op smaak brengen met tomatenkethup en zout.
  4. Sperziebonen afgieten en deze door het tomatenmengsel scheppen. Serveer in een mooie schaal.

Meer recepten

Beoordelingen (0)

Jouw beoordeling

Waardeer met sterren
Wat vond je van het recept?
Plaats een foto vanaf je mobiel

Meer receptencollecties