Sperziebonen met tomaat

    (1)

    Dit is een smakelijk en pittig bijgerecht met sperziebonen, tomaat en sambal. Je kunt ook verse sperziebonen gebruiken.


    5 personen hebben dit gemaakt

    Ingrediënten
    Porties: 3 

    • 1 ui
    • 5 tomaten
    • zout
    • 450 gr diepvriessperziebonen
    • 1 eetlepel boter
    • 1 teentje knoflook
    • 1/2 theelepel sambal
    • 1,5 eetlepel tomatenketchup

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 5min  ›  Bereiding: 10min  ›  Klaar in:15min 

    1. Ui pellen en snipperen. Tomaten wassen en in plakjes snijden.
    2. In pan met weinig water en zout de sperziebonen in ong. 10 minuten gaar koken.
    3. In braadpan boter smelten. Ui in ong. 8 minuten glazig fruiten. Knoflook erboven uitpersen. Tomaten en sambal toevoegen. Met deksel op de pan 5 minuten laten smoren. Op smaak brengen met tomatenkethup en zout.
    4. Sperziebonen afgieten en deze door het tomatenmengsel scheppen. Serveer in een mooie schaal.
    Bekijk alle 12 recepten

    Recent bekeken

    Beoordelingen en waarderingen
    Waarderingen op alle internationale sites:
    (1)

    Beoordelingen in het Nederlands (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren
    Bekijk alle 3 collecties