Vissoep van kabeljauw, garnalen, en makreel
1 / 1 Foto van:  
Blader

Vissoep van kabeljauw, garnalen, en makreel

Ik vond dit gerecht laatst weer in een heel oud kookschrift. Dit was een van mijn favoriete vissoep recepten.

Ingrediënten

Porties: 4 

  • 1 kleine ui
  • 1/2 dunne prei
  • 2 aardappelen
  • 50 gr noorse garnalen
  • 100 gr kabeljauwfilet
  • 1 kleine verse makreel
  • 500 ml visbouillon
  • 2 eetlepels tomatenketchup
  • 200 ml droge witte wijn
  • tijm
  • 1/4 theelepel gemalen laurier
  • 1 teentje knoflook

Bereidingswijze

Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 15min  ›  Klaar in:25min 

  1. Ui pellen en snipperen. Prei in stukjes snijden en in vergiet wassen. Aardappelen schillen, wassen en in blokjes snijden. In zeef garnalen onder koud stromend water afspoelen.
  2. Kabeljauw en makreel in grote stukken snijden. Schenk de visbouillon in een soeppan. Ui, prei, aardappel, tomatenketchup, wijn, kabeljauw, makreel, snufje tijm en laurier toevoegen. Knoflook erover uitpersen, ong. 7 minuten zachtjes koken. Voeg eventueel meer water toe.
  3. Garnalen erdoor roeren, ong. 2 minuten meewarmen. Over 4 diepe borden verdelen. Lekker met stokbrood.

Meer recepten

Beoordelingen (0)

Jouw beoordeling

Waardeer met sterren
Wat vond je van het recept?
Plaats een foto vanaf je mobiel

Meer receptencollecties