Vissoep van kabeljauw, garnalen, en makreel

    Vissoep van kabeljauw, garnalen, en makreel

    3keer bewaard
    25min


    2 personen hebben dit gemaakt

    Ik vond dit gerecht laatst weer in een heel oud kookschrift. Dit was een van mijn favoriete vissoep recepten.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 1 kleine ui
    • 1/2 dunne prei
    • 2 aardappelen
    • 50 gr noorse garnalen
    • 100 gr kabeljauwfilet
    • 1 kleine verse makreel
    • 500 ml visbouillon
    • 2 eetlepels tomatenketchup
    • 200 ml droge witte wijn
    • tijm
    • 1/4 theelepel gemalen laurier
    • 1 teentje knoflook

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 15min  ›  Klaar in:25min 

    1. Ui pellen en snipperen. Prei in stukjes snijden en in vergiet wassen. Aardappelen schillen, wassen en in blokjes snijden. In zeef garnalen onder koud stromend water afspoelen.
    2. Kabeljauw en makreel in grote stukken snijden. Schenk de visbouillon in een soeppan. Ui, prei, aardappel, tomatenketchup, wijn, kabeljauw, makreel, snufje tijm en laurier toevoegen. Knoflook erover uitpersen, ong. 7 minuten zachtjes koken. Voeg eventueel meer water toe.
    3. Garnalen erdoor roeren, ong. 2 minuten meewarmen. Over 4 diepe borden verdelen. Lekker met stokbrood.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren