Visstaart in folie

    Visstaart in folie

    2keer bewaard
    50min


    2 personen hebben dit gemaakt

    Een gezonde ovenschotel met groenten en vis in aluminiumfolie gewikkeld. De boter-sherry saus maakt het verrukkelijk!

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 1 ui
    • 1 kleine winterwortel
    • 1/4 knolselderij
    • 1 kleine (250 gr) courgette
    • 3 stronkjes broccoli
    • 750 gr schelvis of kabeljauwstaart
    • zout
    • 2 laurierblaadjes
    • 5 peperkorrels
    • 3 eetlepels boter
    • 5 eetlepels sherry

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 35min  ›  Klaar in:50min 

    1. Verwarm de oven voor op 200°C.
    2. Ui pellen en fijnsnipperen. Wortel schrappen, wassen en in dunne reepjes snijden. Knolselderij dik schillen, wassen en klein snijden.
    3. Courgette wassen, in de lengte halveren en in dunne plakjes snijden. Broccoli wassen. Roosjes van stronken snijden. Stronken klein snijden. In pan weinig water aan de kook brengen.
    4. Voeg de ui, wortel, knolselderij, courgette en broccoli aan het water toe, en laat 2 minuten koken. Laat de groenten in een vergiet in de gootsteen uitlekken.
    5. Vis onder koud stromend water afspoelen. Bestrooien met zout. In ovenschotel groot vel aluminium leggen en besprenkelen met olie. Het vel moet ong. 25 cm groter zijn dan de ovenschotel en met de zijkanten omhoog steken. Leg hierop de helft van de groenten. Vis erop leggen. Rest van de groenten, laurierblaadjes, en peperkorrels erover verdelen.
    6. In steelpan boter smelten. Sherry toevoegen en over de vis schenken. Folie aan zijkanten en bovenop dichtvouwen. In midden van oven in ong. 35 minuten gaar laten worden. Uit oven halen en de folie voorzichtig openvouwen.
    7. Dien de vis als dichtgevouwen pakketje op. Lekker met aardappelpuree.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren