Pittige zomerse pasta salade

    (30)
    40 minuten

    Maak deze kleurrijke, pittige salade een dag tevoren. Meng fusilli pasta met tomatensap, olijfolie, azijn, chilipoeder en paprika en voeg vervolgens een melange van rode en groene paprika, mais, koriander, lenteuitjes, Parmezaanse kaas en kip toe.


    46 personen hebben dit gemaakt

    Ingrediënten
    Porties: 8 

    • 4.5L water
    • 1 (500g) pak fusilli pasta
    • 275ml tomatensap
    • 1 1/2 eetl olijolie
    • 1 eetl rode wijnazijn
    • 1 1/2 theel chilipoeder
    • 3/4 theel paprika
    • 1/2 theel zout
    • 1/4 theel gemalen zwarte peper
    • 50g versgemalen Parmezaanse kaas
    • 75g dieprvries mais, gekookt
    • handvol gehakte verse koriander
    • 1/2 bosje lenteuitjes, gehakt
    • 1/2 rode paprika, in stukjes
    • 1/2 groene paprika, in stukjes
    • 1 kipfilet, ontveld, ontbot, gepocheerd en in blokjes

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 30min  ›  Bereiding: 10min  ›  Klaar in:40min 

    1. Kook de pasta volgens aanwijzing op het pak; giet af.
    2. Roer de tomatensap, olijfolie, azijn, chilipoeder, paprika, zout en peper door elkaar. Schep dit door de gekookte pasta en zet het 2 tot 4 uur in de koelkast.
    3. Roer de Parmezaanse kaas, mais, koriander, lenteuitejs, rode paprika, groene paprika en blokjes kippenborst door elkaar in een kom. Schep dit door de gekoelde pasta, dek af en zet minstens 8 uur of een hele nacht in de koelkast alvorens op te dienen.
    Bekijk alle 12 recepten

    Recent bekeken

    Beoordelingen en waarderingen
    Waarderingen op alle internationale sites:
    (30)

    Beoordelingen in het Nederlands (1)

    richardS
    van
    1

    Lekkere pastasalade, en niet te moeilijk om te maken.  -  05 jun 2010

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren
    Bekijk alle 7 collecties