Spaghetti met gehakt

    Spaghetti met gehakt

    18keer bewaard
    25min


    40 personen hebben dit gemaakt

    Dit is ons familierecept voor spaghetti. Mijn moeder heeft het ong. 60 jaar geleden van een Italiaanse vriendin gekregen. Bij het opdienen maak je een kuiltje in je spaghetti en daar schenk je een beetje kerriesaus in.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 45 gr boter, apart te verwerken
    • 4 - 6 uien
    • 1 pak (500 gr) spaghetti
    • olijfolie
    • 400-500 gr half om half gehakt
    • 1-2 theelepels maggie
    • 2 eieren, apart te verwerken
    • zout en peper, naar smaak
    • 2-3 grote blikjes tomatenpuree
    • 1 zakje kerriesaus (optioneel)
    • 225 gram geraspte belegen kaas

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 5min  ›  Bereiding: 20min  ›  Klaar in:25min 

    1. Uien snijden, dan de spaghetti opzetten met een scheutje olie en zout. Gehakt kruiden met 1 ei, de maggie, zout en peper. Gehakt rullen in 30 gram boter. Nieuwe pan, 15 gr boter en daarin de uien glazig bakken. Dan gooi je het gerulde gehakt erbij. Laat een paar minuten bakken. Spaghetti afgieten en met koud water afspoelen in een vergiet. Uit laten lekken.
    2. Ga terug naar het ui- en gehaktmengsel en voeg daar een eitje aan toe en roer dit goed door het mengsel op laag vuur. Na een minuutje of 2 roer je de geraspte kaas erdoor. Laat dit weer smoren op laag vuur.
    3. Spaghetti terug in een grote pan en zet op heel laag vuur, 2 blikjes tomatenpuree aan toevoegen en goed mengen met een vork. Proef of je nog 1 blikje tomatenpuree wilt toevoegen voor de smaak (optioneel). Roer voorzichtig door. Voeg nu het gehaktmengsel toe aan de spaghetti en roer flink door. Laat het lekker heet worden.
    4. Maak de kerriesaus in een steelpannetje klaar met water of melk (zie de verpakking van de kerriesaus) indien je dit gebruikt. Je kunt de kerriesaus in een kuiltje in het midden van je spaghetti gieten op je bord.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (1)

    Marjel
    van
    2

    Erg lekker en vriest ook goed in. - 03 sep 2014

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren