Spaghetti met gehakt
1 / 1 Foto van:  
Blader

Spaghetti met gehakt

Dit is ons familierecept voor spaghetti. Mijn moeder heeft het ong. 60 jaar geleden van een Italiaanse vriendin gekregen. Bij het opdienen maak je een kuiltje in je spaghetti en daar schenk je een beetje kerriesaus in.

Ingrediënten

Porties: 4 

  • 45 gr boter, apart te verwerken
  • 6 grote uien
  • 1 pak (500 gr) spaghetti
  • olijfolie
  • 400-500 gr half om half gehakt
  • 1-2 theelepels maggie
  • 2 eieren, apart te verwerken
  • zout en peper, naar smaak
  • 2-3 grote blikjes tomatenpuree
  • 1 zakje kerriesaus (optioneel)
  • 225 gram geraspte belegen kaas

Bereidingswijze

Voorbereiding: 5min  ›  Klaar in:5min 

  1. Uien snijden, dan de spaghetti opzetten met een scheutje olie en zout. Gehakt kruiden met 1 ei, de maggie, zout en peper. Gehakt rullen in 30 gram boter. Nieuwe pan, 15 gr boter en daarin de uien glazig bakken. Dan gooi je het gerulde gehakt erbij. Laat een paar minuten bakken. Spaghetti afgieten en met koud water afspoelen in een vergiet. Uit laten lekken.
  2. Ga terug naar het ui- en gehaktmengsel en voeg daar een eitje aan toe en roer dit goed door het mengsel op laag vuur. Na een minuutje of 2 roer je de geraspte kaas erdoor. Laat dit weer smoren op laag vuur.
  3. Spaghetti terug in een grote pan en zet op heel laag vuur, 2 blikjes tomatenpuree aan toevoegen en goed mengen met een vork. Proef of je nog 1 blikje tomatenpuree wilt toevoegen voor de smaak (optioneel). Roer voorzichtig door. Voeg nu het gehaktmengsel toe aan de spaghetti en roer flink door. Laat het lekker heet worden.
  4. Maak de kerriesaus in een steelpannetje klaar met water of melk (zie de verpakking van de kerriesaus) indien je dit gebruikt. Je kunt de kerriesaus in een kuiltje in het midden van je spaghetti gieten op je bord.

Meer recepten

Beoordelingen (0)

Jouw beoordeling

Waardeer met sterren
Wat vond je van het recept?
Plaats een foto vanaf je mobiel

Meer receptencollecties